Articolul precedentSub aripile Sale
  Articolul următorCine ești

  Nevasta lui Pilat – intervenție ineficientă

  Pe când sta Pilat pe scaun, la judecată, nevastă-sa a trimis să-i spună: „Să n-ai nimic a face cu neprihănitul acesta, căci azi am suferit mult în vis din pricina lui.” Matei 27:19

  Dumnezeu a încercat să ajungă la inima lui Pilat prin intermediul soţiei sale. Nu poate fi vorba de predeterminare în cazul lui Pilat din Pont, guvernatorul Iudeii, care i-a conferit procesului şi condamnării lui Hristos nota oficială a Imperiului Roman. Alegerea şi responsabilitatea personală au jucat rolul major în determinarea vinovăţiei sale, în condamnarea la moarte a Mântuitorului. Spălarea formală a mâinilor era mai degrabă o încercare disperată de liniştire a conştiinţei, decât o demonstraţie autentică de nevinovăţie.

  Intervenţia nevestei lui Pilat s-a dovedit ineficientă, deşi forţa ei de acţiune era demnă de luat în serios. Visul soţiei sale ar fi putut fi pentru Pilat un argument definitiv în clasarea cazului lui Isus din Nazaret, dar preferinţa sa a mers în direcţia cererii arzătoare a conducătorilor religioşi ai iudeilor. Prins în focul încrucişat al evidenţelor de nevinovăţie şi al voinţei populare greşite, decizia guvernatorului a mers în mod deliberat în favoarea curentului opiniei publice. Demnitatea sa de roman adevărat a fost umbrită serios de alunecarea spre populism ieftin şi de circumstanţă.

  La ziua judecăţii de pe urmă, Pilat nu se poate scuza cu argumente care să facă trimitere la nevoia de ordine şi armonie socială. Prin visul soţiei sale, Dumnezeu echilibra presiunea psihică sub care Pilat era silit să lucreze, dar el a ales greşit, în cunoştinţă de cauză.

  Succesul la un pas de tine:

  Dumnezeu va fi la fel de binevoitor şi va crea condiţii de alegere optime fiecăruia care vrea să ţină cont de voia Sa. Succes în bunele alegeri!

  Nevasta lui Pilat - intervenție ineficientă - 2019. Dumnezeu va fi la fel de binevoitor şi va crea condiţii de alegere optime fiecăruia care vrea să ţină cont de voia Sa. Succes în bunele alegeri!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...