Articolul precedentSub aripile Sale
  Articolul următorCine ești

  Nevasta lui Pilat – intervenție ineficientă

  Pe când sta Pilat pe scaun, la judecată, nevastă-sa a trimis să-i spună: „Să n-ai nimic a face cu neprihănitul acesta, căci azi am suferit mult în vis din pricina lui.” Matei 27:19

  Dumnezeu a încercat să ajungă la inima lui Pilat prin intermediul soţiei sale. Nu poate fi vorba de predeterminare în cazul lui Pilat din Pont, guvernatorul Iudeii, care i-a conferit procesului şi condamnării lui Hristos nota oficială a Imperiului Roman. Alegerea şi responsabilitatea personală au jucat rolul major în determinarea vinovăţiei sale, în condamnarea la moarte a Mântuitorului. Spălarea formală a mâinilor era mai degrabă o încercare disperată de liniştire a conştiinţei, decât o demonstraţie autentică de nevinovăţie.

  Intervenţia nevestei lui Pilat s-a dovedit ineficientă, deşi forţa ei de acţiune era demnă de luat în serios. Visul soţiei sale ar fi putut fi pentru Pilat un argument definitiv în clasarea cazului lui Isus din Nazaret, dar preferinţa sa a mers în direcţia cererii arzătoare a conducătorilor religioşi ai iudeilor. Prins în focul încrucişat al evidenţelor de nevinovăţie şi al voinţei populare greşite, decizia guvernatorului a mers în mod deliberat în favoarea curentului opiniei publice. Demnitatea sa de roman adevărat a fost umbrită serios de alunecarea spre populism ieftin şi de circumstanţă.

  La ziua judecăţii de pe urmă, Pilat nu se poate scuza cu argumente care să facă trimitere la nevoia de ordine şi armonie socială. Prin visul soţiei sale, Dumnezeu echilibra presiunea psihică sub care Pilat era silit să lucreze, dar el a ales greşit, în cunoştinţă de cauză.

  Succesul la un pas de tine:

  Dumnezeu va fi la fel de binevoitor şi va crea condiţii de alegere optime fiecăruia care vrea să ţină cont de voia Sa. Succes în bunele alegeri!

  Nevasta lui Pilat - intervenție ineficientă - 2019. Dumnezeu va fi la fel de binevoitor şi va crea condiţii de alegere optime fiecăruia care vrea să ţină cont de voia Sa. Succes în bunele alegeri!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...