Articolul precedentO zi în grădină
  Articolul următorRețete pentru a greși corect

  Baraba – popularitate îndoielnică

  Dregătorul a luat cuvântul şi le-a zis: „Pe care din amândoi voiţi să vi-l slobod?”„Pe Baraba” au răspuns ei. Matei 27:21

  Din nefericire, eroii negativi sunt tot atât de populari ca şi marii izbăvitori de neam. Necazul este cu atât mai mare cu cât, uneori, cele două categorii se confundă. Asistăm adesea la procese de genocid intentate personalităţilor care au jucat un rol major în viaţa şi istoria neamului lor. Fără îndoială că aceştia se bucură încă de o susţinere populară foarte mare, în ciuda relelor de care sunt acuzaţi şi, eventual, chiar găsiţi vinovaţi.

  Baraba fusese pus în temniţă pentru tulburarea ordinii publice. El devenise vestit pentru acţiunile sângeroase care puteau atrage oricând represiuni pe măsură ale trupelor romane de ocupaţie. Este extrem de interesant că argumentele mai-marilor poporului împotriva lui Isus vizau exact acest domeniu. Ei argumentau că popularitatea lui Isus ar putea stârni reacţia trupelor romane şi de aceea este mai de folos să moară un singur om decât să piară tot poporul. Când a fost însă vorba de Baraba, argumentul acesta le-a ieşit complet din minte. Era evident că ura lor împotriva lui Hristos le orbise orice fel de simţire.

  Între Baraba şi Hristos, poporul instigat de cei mari l-a ales pe Baraba. Ultima strategie a lui Pilat de a-L elibera pe Hristos a eşuat lamentabil. Dacă ar fi dorit totuşi să acţioneze după propria conştiinţă, Pilat ar fi avut încă ocazia s-o facă, dar el a ales calea alunecoasă a delăsării. Popularitatea ieftină a lui Baraba părea că a învins şi-i oferea lui Pilat o formă de scuză oficială, dar acest argument subţire nu a rezistat deloc la proba de foc a adevărului şi dreptăţii.

  Succesul la un pas de tine:

  Popularitatea ieftină nu este o soluţie de durată, chiar dacă pe moment lucrurile se pot aranja relativ uşor. Caută argumentele cele mai stabile şi consistente!

  Baraba - popularitate îndoielnică - 2019. Popularitatea ieftină nu este o soluţie de durată, chiar dacă pe moment lucrurile se pot aranja relativ uşor. Caută argumentele cele mai stabile şi consistente!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...