Articolul precedentO zi în grădină
  Articolul următorRețete pentru a greși corect

  Baraba – popularitate îndoielnică

  Dregătorul a luat cuvântul şi le-a zis: „Pe care din amândoi voiţi să vi-l slobod?”„Pe Baraba” au răspuns ei. Matei 27:21

  Din nefericire, eroii negativi sunt tot atât de populari ca şi marii izbăvitori de neam. Necazul este cu atât mai mare cu cât, uneori, cele două categorii se confundă. Asistăm adesea la procese de genocid intentate personalităţilor care au jucat un rol major în viaţa şi istoria neamului lor. Fără îndoială că aceştia se bucură încă de o susţinere populară foarte mare, în ciuda relelor de care sunt acuzaţi şi, eventual, chiar găsiţi vinovaţi.

  Baraba fusese pus în temniţă pentru tulburarea ordinii publice. El devenise vestit pentru acţiunile sângeroase care puteau atrage oricând represiuni pe măsură ale trupelor romane de ocupaţie. Este extrem de interesant că argumentele mai-marilor poporului împotriva lui Isus vizau exact acest domeniu. Ei argumentau că popularitatea lui Isus ar putea stârni reacţia trupelor romane şi de aceea este mai de folos să moară un singur om decât să piară tot poporul. Când a fost însă vorba de Baraba, argumentul acesta le-a ieşit complet din minte. Era evident că ura lor împotriva lui Hristos le orbise orice fel de simţire.

  Între Baraba şi Hristos, poporul instigat de cei mari l-a ales pe Baraba. Ultima strategie a lui Pilat de a-L elibera pe Hristos a eşuat lamentabil. Dacă ar fi dorit totuşi să acţioneze după propria conştiinţă, Pilat ar fi avut încă ocazia s-o facă, dar el a ales calea alunecoasă a delăsării. Popularitatea ieftină a lui Baraba părea că a învins şi-i oferea lui Pilat o formă de scuză oficială, dar acest argument subţire nu a rezistat deloc la proba de foc a adevărului şi dreptăţii.

  Succesul la un pas de tine:

  Popularitatea ieftină nu este o soluţie de durată, chiar dacă pe moment lucrurile se pot aranja relativ uşor. Caută argumentele cele mai stabile şi consistente!

  Baraba - popularitate îndoielnică - 2019. Popularitatea ieftină nu este o soluţie de durată, chiar dacă pe moment lucrurile se pot aranja relativ uşor. Caută argumentele cele mai stabile şi consistente!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...