Articolul precedentDumnezeul celei de-a doua șanse
  Articolul următorVorbește de bine

  Pilat – lașitate complice

  Când a văzut Pilat că n-ajunge la nimic, ci că se face mai multă zarvă, a luat apă, şi-a spălat mâinile înaintea norodului şi a zis: „Eu sunt nevinovat de sângele neprihănitului acestuia. Treaba voastră!” Matei 27:24

  Gestul lui Pilat de a-şi spăla mâinile în faţa poporului este semnul unor mustrări serioase de conştiinţă, cărora el nu este dispus să le răspundă în mod corespunzător. El alege mai degrabă complicitatea la condamnarea unui Nevinovat, decât să se expună nemulţumirii publice, prin exprimarea unui verdict corect.

  Cuvintele prin care Pilat se declară nevinovat afirmă mai degrabă vinovăţia sa decât să-l asigure de corectitudinea deciziei luate. El nu avea cum să-şi demonstreze singur nevinovăţia. Acest lucru ar fi trebuit să-l facă o instanţă superioară, pe care el tocmai se străduia să o aducă la tăcere. În faţa conştiinţei sale, gesturile şi cuvintele disperate nu puteau înlocui acţiunea valabilă. Ultimul act declarativ a fost să transfere vina asupra pârâşilor care-L aduseseră pe Mântuitorul înaintea scaunului său de judecată. El se disculpa, aruncând vina asupra lor.

  Laşitatea lui Pilat atinge punctul culminant atunci când, declarân-du-L nevinovat pe Isus din Nazaret, îl eliberează pe Baraba, II supune pedepsei pe Cel nevinovat şi apoi îl predă iudeilor, fiind conştient de faptul că aceştia îl vor omorî. Pentru această multiplă nedreptate, Pilat nu are cum să-şi mai scuze poziţia şi nici cum să-şi mai spele mâinile. Nu mai era nici destulă apă în Iudeea şi nici lighean suficient de mare în Ierusalim, pentru a îndepărta vina pe care şi-o asumase în mod complice şi laş. Şovăiala lui Pilat nu avea nicio valoare în realizarea răscumpărării, prin moartea pe cruce a Mântuitorului.

  Succesul la un pas de tine:

  Demonstrarea formală a nevinovăţiei şi transferarea vinei asupra altora nu ţine loc de acţiune curajoasă şi corectă. Fă ce trebuie să faci şi va veni ce trebuia să vină!

  Pilat - lașitate complice - 2019. Demonstrarea formală a nevinovăţiei şi transferarea vinei asupra altora nu ţine loc de acţiune curajoasă şi corectă. Fă ce trebuie să faci şi va veni ce trebuia să vină!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...