Articolul precedentDragoste fără frică
  Articolul următorReguli

  Simon din Cirena – prieten adevărat

  Pe când îl duceau să-L răstignească, au pus mâna pe un anume Simon din Cirena, care se întorcea de la câmp, şi i-au pus crucea în spinare, ca s-o ducă după Isus. Luca 23:26

  Este interesant acest episod consumat pe Via Dolorosa. Epuizat de suprasolicitare şi durere şi, mai presus de toate, sub povara păcatelor lumii întregi, Hristos era la capătul puterilor, nemaiputându-Şi duce crucea. Soldaţii romani trebuiau să se oprească din ce în ce mai des pentru a aştepta ca Mântuitorul să-Şi revină ca să poată continua drumul spre locul de execuţie. Nerăbdarea şi nervozitatea lor erau în creştere, când le-a venit o idee: Vor sili pe unul din popor să poarte obiectul ruşinii.

  Soldaţii se uită atenţi la feţele trecătorilor ca să-l identifice pe cel căutat. O figură le atrage atenţia. Simon din Cirena tocmai se întorcea de la câmp şi, întâlnindu-se cu acest convoi, priveşte mirat la ceea ce se întâmplă. Învăţătorul acela din Galileea este desfigurat în bătaie şi chinuit de soldaţii sadici şi batjocoritori. Câtă violenţă şi răutate faţă de un Om care nu merita nimic din toate acestea!

  Simon nici nu bagă de seamă cum se apropie atât de mult de învăţătorul, care stătea gata să cadă din nou, şi aproape instinctiv întinde mâna să apuce crucea grea, ca nu cumva să cadă peste trupul sleit de vlagă al Condamnatului. Soldaţii au deja soluţia la căutarea lor. În clipa următoare, convoiul se pune în mişcare cu o forţă nouă. Isus Hristos Se mişcă un pic mai liber fără apăsarea insuportabilă a lemnului rece şi pătat de sânge, în timp ce, în urma Lui, Simon din Cirena cară greutatea într-un fel de ritual al prieteniei, ce merge până la capătul drumului durerii.

  Succesul la un pas de tine:

  Ferice de cine are un prieten adevărat. Dar mai ferice de cine este un prieten adevărat!

  Simon din Cirena - prieten adevărat - 2019. Ferice de cine are un prieten adevărat. Dar mai ferice de cine este un prieten adevărat!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...