Articolul precedentDragoste fără frică
  Articolul următorReguli

  Simon din Cirena – prieten adevărat

  Pe când îl duceau să-L răstignească, au pus mâna pe un anume Simon din Cirena, care se întorcea de la câmp, şi i-au pus crucea în spinare, ca s-o ducă după Isus. Luca 23:26

  Este interesant acest episod consumat pe Via Dolorosa. Epuizat de suprasolicitare şi durere şi, mai presus de toate, sub povara păcatelor lumii întregi, Hristos era la capătul puterilor, nemaiputându-Şi duce crucea. Soldaţii romani trebuiau să se oprească din ce în ce mai des pentru a aştepta ca Mântuitorul să-Şi revină ca să poată continua drumul spre locul de execuţie. Nerăbdarea şi nervozitatea lor erau în creştere, când le-a venit o idee: Vor sili pe unul din popor să poarte obiectul ruşinii.

  Soldaţii se uită atenţi la feţele trecătorilor ca să-l identifice pe cel căutat. O figură le atrage atenţia. Simon din Cirena tocmai se întorcea de la câmp şi, întâlnindu-se cu acest convoi, priveşte mirat la ceea ce se întâmplă. Învăţătorul acela din Galileea este desfigurat în bătaie şi chinuit de soldaţii sadici şi batjocoritori. Câtă violenţă şi răutate faţă de un Om care nu merita nimic din toate acestea!

  Simon nici nu bagă de seamă cum se apropie atât de mult de învăţătorul, care stătea gata să cadă din nou, şi aproape instinctiv întinde mâna să apuce crucea grea, ca nu cumva să cadă peste trupul sleit de vlagă al Condamnatului. Soldaţii au deja soluţia la căutarea lor. În clipa următoare, convoiul se pune în mişcare cu o forţă nouă. Isus Hristos Se mişcă un pic mai liber fără apăsarea insuportabilă a lemnului rece şi pătat de sânge, în timp ce, în urma Lui, Simon din Cirena cară greutatea într-un fel de ritual al prieteniei, ce merge până la capătul drumului durerii.

  Succesul la un pas de tine:

  Ferice de cine are un prieten adevărat. Dar mai ferice de cine este un prieten adevărat!

  Simon din Cirena - prieten adevărat - 2019. Ferice de cine are un prieten adevărat. Dar mai ferice de cine este un prieten adevărat!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...