Articolul precedentCântă laudă Domnului
  Articolul următorPrivește din alt unghi

  Unul dintre tâlhari – răutate extremă

  Unul din tâlharii răstigniţi îl batjocorea şi zicea: „Nu eşti Tu Hristosul? Mântuieşte-Te pe Tine însuţi şi mântuieşte-ne şi pe noi!” Luca 23:39

  Pe Golgota se aflau trei cruci, reprezentând trei categorii fundamentale de oameni. Cei trei răstigniţi se aflau acolo împreună, la acelaşi nivel, aparent îndurând aceeaşi soartă, în momentul suprem al istoriei mântuirii. Şi totuşi, fiecare dintre cei trei se deosebea fundamental de ceilalţi doi.
  Pe poziţia din mijloc Se afla Mântuitorul lumii, dându-Şi viaţa pentru mântuirea noastră. El era accesibil încă fiecăreia dintre cele două extreme situate de-o parte şi de cealaltă. Pentru cei doi tâlhari, fiecare minut era de o importanţă veşnică. Harul lor îşi măsura cu mare repeziciune ultimele clipe.

  Unul dintre tâlhari era de o răutate extremă. El se dovedea a fi ceea ce fusese toată viaţa: sarcastic, agresiv, neînduplecat şi fără pic de compasiune pentru viaţa sau suferinţa altcuiva. El încerca să arate curaj, forţă şi bărbăţie, afişând o aură de erou care-şi îndeplinea misiunea până la capăt. Dorea să îi impresioneze pe cei din jur prin felul în care suporta propria execuţie. Chiar şi în această situaţie, el îi sfida pe toţi cei din jur şi, dacă ar fi putut, ar fi continuat să mai facă rău cuiva. Era un tâlhar, un făcător de rău fără lecuire şi fără nici cea mai mică licărire că ar fi dorit să se întoarcă sau să se schimbe.

  Partea cea mai rea a situaţiei sale era atitudinea faţă de mântuire. Cuvintele lui lăsau să se înţeleagă necredinţa şi totala orbire spirituală în care se afla. El nu putea să-L vadă alături de el pe Mântuitorul lumii murind nevinovat, ci doar pe un semen vrednic de ocară şi pedeapsă ca şi el.

  Succesul la un pas de tine:

  Devii ceea ce alegi să fii! Alege binele şi continuă!

  Unul dintre tâlhari - răutate extremă - 2019. Devii ceea ce alegi să fii! Alege binele şi continuă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...