Articolul precedentCântă laudă Domnului
  Articolul următorPrivește din alt unghi

  Unul dintre tâlhari – răutate extremă

  Unul din tâlharii răstigniţi îl batjocorea şi zicea: „Nu eşti Tu Hristosul? Mântuieşte-Te pe Tine însuţi şi mântuieşte-ne şi pe noi!” Luca 23:39

  Pe Golgota se aflau trei cruci, reprezentând trei categorii fundamentale de oameni. Cei trei răstigniţi se aflau acolo împreună, la acelaşi nivel, aparent îndurând aceeaşi soartă, în momentul suprem al istoriei mântuirii. Şi totuşi, fiecare dintre cei trei se deosebea fundamental de ceilalţi doi.
  Pe poziţia din mijloc Se afla Mântuitorul lumii, dându-Şi viaţa pentru mântuirea noastră. El era accesibil încă fiecăreia dintre cele două extreme situate de-o parte şi de cealaltă. Pentru cei doi tâlhari, fiecare minut era de o importanţă veşnică. Harul lor îşi măsura cu mare repeziciune ultimele clipe.

  Unul dintre tâlhari era de o răutate extremă. El se dovedea a fi ceea ce fusese toată viaţa: sarcastic, agresiv, neînduplecat şi fără pic de compasiune pentru viaţa sau suferinţa altcuiva. El încerca să arate curaj, forţă şi bărbăţie, afişând o aură de erou care-şi îndeplinea misiunea până la capăt. Dorea să îi impresioneze pe cei din jur prin felul în care suporta propria execuţie. Chiar şi în această situaţie, el îi sfida pe toţi cei din jur şi, dacă ar fi putut, ar fi continuat să mai facă rău cuiva. Era un tâlhar, un făcător de rău fără lecuire şi fără nici cea mai mică licărire că ar fi dorit să se întoarcă sau să se schimbe.

  Partea cea mai rea a situaţiei sale era atitudinea faţă de mântuire. Cuvintele lui lăsau să se înţeleagă necredinţa şi totala orbire spirituală în care se afla. El nu putea să-L vadă alături de el pe Mântuitorul lumii murind nevinovat, ci doar pe un semen vrednic de ocară şi pedeapsă ca şi el.

  Succesul la un pas de tine:

  Devii ceea ce alegi să fii! Alege binele şi continuă!

  Unul dintre tâlhari - răutate extremă - 2019. Devii ceea ce alegi să fii! Alege binele şi continuă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...