Articolul precedentDă-mi un semn
  Articolul următorFructele lăcomiei

  Celălalt tâlhar – făgăduință nesperată

  Şi a zis lui Isus: „Doamne, adu-Ţi aminte de mine când vei veni în împărăţia Ta!” Luca 23:42

  Celălalt tâlhar s-a dovedit a fi opusul aripii incorigibile a oamenilor răi. El a mărturisit o credinţă care o depăşea chiar şi pe cea a ucenicilor. Petru, care promisese că Ii va sta alături Mântuitorului până la moarte, era departe acum, dar acest tâlhar îi era tovarăş de suferinţă. Practic, acest tâlhar devenise ucenic de ultimă instanţă. El s-a dovedit a fi un tâlhar corigibil şi a sfârşit prin a deveni un răufăcător iertat, reabilitat şi mântuit. Adesea teologii fac referire la cazul lui pentru a ilustra diversele aspecte ale experienţei mântuirii.

  Episodul de pe cruce din viaţa acestui tâlhar nu era un instantaneu total diferit de viaţa sa întreagă. El nădăjduise toată viaţa că va reuşi să se despartă de prietenii săi răufăcători şi care îl îndemnau la rele. El auzise despre Hristos şi era convins de misiunea şi autenticitatea lucrării Sale în lume. Spera că într-o zi se va da şi el de partea Lui. Dar bunele sale intenţii nu s-au transformat niciodată până atunci în decizii efective. Dorinţele şi aspiraţiile sale nu l-au împiedicat să alunece tot mai jos pe calea răului.

  Clipele pe care le mai avea de trăit erau ultima sa şansă. Acum sau niciodată, el mai putea face pasul decisiv. Reacţia spontană faţă de răutatea extremă manifestată de partea cealaltă a crucii a fost primul său pas concret pe calea salvării. El s-a detaşat şi s-a delimitat de categoria celor care respingeau mântuirea şi pe Mântuitorul. Apoi a venit momentul marii alegeri. Adresându-se cu „Doamne” el a ales cine să-i fie stăpân şi domn, iar alegerea sa a fost recompensată pe loc de cea mai frumoasă făgăduinţă.

  Succesul la un pas de tine:

  Nu lăsa până în ultima clipă marea alegere. Asigură-te că lucrurile sunt pe mâini bune mai din timp. Poţi avea chiar acum făgăduinţa!

  Celălalt tâlhar - făgăduință nesperată - 2019. Nu lăsa până în ultima clipă marea alegere. Asigură-te că lucrurile sunt pe mâini bune mai din timp. Poţi avea chiar acum făgăduinţa!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...