Articolul precedentDă-mi un semn
  Articolul următorFructele lăcomiei

  Celălalt tâlhar – făgăduință nesperată

  Şi a zis lui Isus: „Doamne, adu-Ţi aminte de mine când vei veni în împărăţia Ta!” Luca 23:42

  Celălalt tâlhar s-a dovedit a fi opusul aripii incorigibile a oamenilor răi. El a mărturisit o credinţă care o depăşea chiar şi pe cea a ucenicilor. Petru, care promisese că Ii va sta alături Mântuitorului până la moarte, era departe acum, dar acest tâlhar îi era tovarăş de suferinţă. Practic, acest tâlhar devenise ucenic de ultimă instanţă. El s-a dovedit a fi un tâlhar corigibil şi a sfârşit prin a deveni un răufăcător iertat, reabilitat şi mântuit. Adesea teologii fac referire la cazul lui pentru a ilustra diversele aspecte ale experienţei mântuirii.

  Episodul de pe cruce din viaţa acestui tâlhar nu era un instantaneu total diferit de viaţa sa întreagă. El nădăjduise toată viaţa că va reuşi să se despartă de prietenii săi răufăcători şi care îl îndemnau la rele. El auzise despre Hristos şi era convins de misiunea şi autenticitatea lucrării Sale în lume. Spera că într-o zi se va da şi el de partea Lui. Dar bunele sale intenţii nu s-au transformat niciodată până atunci în decizii efective. Dorinţele şi aspiraţiile sale nu l-au împiedicat să alunece tot mai jos pe calea răului.

  Clipele pe care le mai avea de trăit erau ultima sa şansă. Acum sau niciodată, el mai putea face pasul decisiv. Reacţia spontană faţă de răutatea extremă manifestată de partea cealaltă a crucii a fost primul său pas concret pe calea salvării. El s-a detaşat şi s-a delimitat de categoria celor care respingeau mântuirea şi pe Mântuitorul. Apoi a venit momentul marii alegeri. Adresându-se cu „Doamne” el a ales cine să-i fie stăpân şi domn, iar alegerea sa a fost recompensată pe loc de cea mai frumoasă făgăduinţă.

  Succesul la un pas de tine:

  Nu lăsa până în ultima clipă marea alegere. Asigură-te că lucrurile sunt pe mâini bune mai din timp. Poţi avea chiar acum făgăduinţa!

  Celălalt tâlhar - făgăduință nesperată - 2019. Nu lăsa până în ultima clipă marea alegere. Asigură-te că lucrurile sunt pe mâini bune mai din timp. Poţi avea chiar acum făgăduinţa!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...