Articolul precedentPietre ale speranței
  Articolul următorSimplu este mai greu

  Sutașul – discernământ avansat

  Sutaşul care sta în faţa lui Isus, când a văzut că Şi-a dat astfel duhul, a zis; „Cu adevărat omul acesta era Fiul lui Dumnezeu!” Marcu 15:39

  Cine a crezut ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut braţul Domnului? Numărul celor care reuşiseră să-L vadă pe Fiul lui Dumnezeu murind pe Golgota era mai mic decât numărul ucenicilor Săi. Şi totuşi printre ei se număra unul cu totul aparte: centurionul însărcinat cu execuţia. El era de serviciu în ziua aceea şi îndeplinea un ordin şi o hotărâre guvernamentală rămasă definitivă.

  În timp ce îşi îndeplinea misiunea, sutaşul s-a abţinut de a participa la abuzurile şi violenţa suplimentară caracteristică unei asemenea ocazii. El s-a detaşat de toţi ceilalţi şi a avut revelaţia adevărului despre ceea ce se întâmpla sub ochii lui. El asistase la multe execuţii, dar aceasta avea ceva aparte. Felul în care a murit Condamnatul de la mijloc era unic, pentru că El era unic. Cuvintele Sale erau unice, pentru că inima Sa era unică. Gesturile Sale erau unice, pentru că viaţa Sa întreagă era unică. El era singurul de acelaşi fel cu Tatăl.

  Puţin probabil ca centurionul să fi avut o educaţie religioasă sistematică sau să fi absolvit o şcoală teologică. Cariera militară nu presupunea aşa ceva. Dar inima sa nu era neapărat dependentă de cunoştinţele teoretice din domeniul religiei. El fructifica privilegiul de a fi direct şi nemijlocit în legătură cu Dumnezeu. Onorând interesul lui pentru lucrurile spirituale, Dumnezeu i-a deschis ochii să poată vedea personal măreţia caracterului Fiului Său. Deschizând inima credinţei, acest om de arme a făcut dovada că Dumnezeu nu ocoleşte nicio categorie socială, profesională sau naţională când este vorba de a primi cunoştinţa adevărului.

  Succesul la un pas de tine:

  Profesia sau poziţia socială nu este un impediment major în calea credinţei. Nici chiar o misiune ingrată nu poate împiedica o autentică experienţă religioasă.

  Sutașul - discernământ avansat - 2019. Profesia sau poziţia socială nu este un impediment major în calea credinţei. Nici chiar o misiune ingrată nu poate împiedica o autentică experienţă religioasă.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...