Articolul precedentPietre ale speranței
  Articolul următorSimplu este mai greu

  Sutașul – discernământ avansat

  Sutaşul care sta în faţa lui Isus, când a văzut că Şi-a dat astfel duhul, a zis; „Cu adevărat omul acesta era Fiul lui Dumnezeu!” Marcu 15:39

  Cine a crezut ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut braţul Domnului? Numărul celor care reuşiseră să-L vadă pe Fiul lui Dumnezeu murind pe Golgota era mai mic decât numărul ucenicilor Săi. Şi totuşi printre ei se număra unul cu totul aparte: centurionul însărcinat cu execuţia. El era de serviciu în ziua aceea şi îndeplinea un ordin şi o hotărâre guvernamentală rămasă definitivă.

  În timp ce îşi îndeplinea misiunea, sutaşul s-a abţinut de a participa la abuzurile şi violenţa suplimentară caracteristică unei asemenea ocazii. El s-a detaşat de toţi ceilalţi şi a avut revelaţia adevărului despre ceea ce se întâmpla sub ochii lui. El asistase la multe execuţii, dar aceasta avea ceva aparte. Felul în care a murit Condamnatul de la mijloc era unic, pentru că El era unic. Cuvintele Sale erau unice, pentru că inima Sa era unică. Gesturile Sale erau unice, pentru că viaţa Sa întreagă era unică. El era singurul de acelaşi fel cu Tatăl.

  Puţin probabil ca centurionul să fi avut o educaţie religioasă sistematică sau să fi absolvit o şcoală teologică. Cariera militară nu presupunea aşa ceva. Dar inima sa nu era neapărat dependentă de cunoştinţele teoretice din domeniul religiei. El fructifica privilegiul de a fi direct şi nemijlocit în legătură cu Dumnezeu. Onorând interesul lui pentru lucrurile spirituale, Dumnezeu i-a deschis ochii să poată vedea personal măreţia caracterului Fiului Său. Deschizând inima credinţei, acest om de arme a făcut dovada că Dumnezeu nu ocoleşte nicio categorie socială, profesională sau naţională când este vorba de a primi cunoştinţa adevărului.

  Succesul la un pas de tine:

  Profesia sau poziţia socială nu este un impediment major în calea credinţei. Nici chiar o misiune ingrată nu poate împiedica o autentică experienţă religioasă.

  Sutașul - discernământ avansat - 2019. Profesia sau poziţia socială nu este un impediment major în calea credinţei. Nici chiar o misiune ingrată nu poate împiedica o autentică experienţă religioasă.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...