Iosif din Arimateea – ucenicul tainic

  Era un sfetnic al Soborului, numit Iosifi om bun şi evlavios, care nu luase parte la sfatul şi hotărârea celorlalţi. El era din Arimateea, o cetate a iudeilor, şi aştepta şi el împărăţia lui Dumnezeu. Luca 23:50,51

  Galeria ucenicilor de onoare continuă cu un consilier din adunarea legiuitoare a iudeilor. Iosif din Arimateea era recunoscut pentru caracterul său ales şi pentru speranţa sa nedisimulată în venirea lui Mesia şi în aşezarea împărăţiei mesianice. El nu participase la sfatul de condamnare la moarte a lui Isus şi se simţea liber să acţioneze potrivit convingerilor sale.

  Iosif din Arimateea era un credincios efectiv şi un ucenic particular al lui Isus care şi-a descoperit dintr-odată rolul. Beneficiind de mijloace şi poziţie socială corespunzătoare, el şi-a asumat responsabilitatea îngropării lui Isus. Era o diferenţă capitală între el şi ceilalţi membri ai sinodului. Ei au hotărât şi au determinat moartea lui Hristos. El a aranjat pe cheltuiala sa îngroparea Lui. Diferenţa de calitate era evidentă.

  Multă vreme, Iosif din Arimateea a admirat în taină evoluţia personală şi demersul lucrării publice a Mântuitorului. El şi-a luat timp suficient să contemple şi să mediteze asupra împărăţiei lui Dumnezeu. El aduna în taină elementele şi a reuşit să constituie un ansamblu de convingeri. Toate detaliile conduceau la aceeaşi concluzie: făgăduinţa de veacuri a lui Israel se împlinea sub ochii săi.

  Este posibil ca şi pentru Iosif din Arimateea moartea subită a lui Mesia să fi creat un moment de surpriză şi derută. Nu aşa se aştepta el să se sfârşească lucrurile. Dar acum, că învăţătorul era mort, trebuia ca cineva să intervină pentru a împlini cele de trebuinţă. El a avut revelaţia rolului personal şi nu a întârziat să acţioneze în consecinţă.

  Succesul la un pas de tine:

  Continuă să contempli subiecte de natură spirituală, dar când soseşte momentul acţiunii, intră în scenă.

  Iosif din Arimateea - ucenicul tainic - 2019. Continuă să contempli subiecte de natură spirituală, dar când soseşte momentul acţiunii, intră în scenă.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...