Iosif din Arimateea – ucenicul tainic

  Era un sfetnic al Soborului, numit Iosifi om bun şi evlavios, care nu luase parte la sfatul şi hotărârea celorlalţi. El era din Arimateea, o cetate a iudeilor, şi aştepta şi el împărăţia lui Dumnezeu. Luca 23:50,51

  Galeria ucenicilor de onoare continuă cu un consilier din adunarea legiuitoare a iudeilor. Iosif din Arimateea era recunoscut pentru caracterul său ales şi pentru speranţa sa nedisimulată în venirea lui Mesia şi în aşezarea împărăţiei mesianice. El nu participase la sfatul de condamnare la moarte a lui Isus şi se simţea liber să acţioneze potrivit convingerilor sale.

  Iosif din Arimateea era un credincios efectiv şi un ucenic particular al lui Isus care şi-a descoperit dintr-odată rolul. Beneficiind de mijloace şi poziţie socială corespunzătoare, el şi-a asumat responsabilitatea îngropării lui Isus. Era o diferenţă capitală între el şi ceilalţi membri ai sinodului. Ei au hotărât şi au determinat moartea lui Hristos. El a aranjat pe cheltuiala sa îngroparea Lui. Diferenţa de calitate era evidentă.

  Multă vreme, Iosif din Arimateea a admirat în taină evoluţia personală şi demersul lucrării publice a Mântuitorului. El şi-a luat timp suficient să contemple şi să mediteze asupra împărăţiei lui Dumnezeu. El aduna în taină elementele şi a reuşit să constituie un ansamblu de convingeri. Toate detaliile conduceau la aceeaşi concluzie: făgăduinţa de veacuri a lui Israel se împlinea sub ochii săi.

  Este posibil ca şi pentru Iosif din Arimateea moartea subită a lui Mesia să fi creat un moment de surpriză şi derută. Nu aşa se aştepta el să se sfârşească lucrurile. Dar acum, că învăţătorul era mort, trebuia ca cineva să intervină pentru a împlini cele de trebuinţă. El a avut revelaţia rolului personal şi nu a întârziat să acţioneze în consecinţă.

  Succesul la un pas de tine:

  Continuă să contempli subiecte de natură spirituală, dar când soseşte momentul acţiunii, intră în scenă.

  Iosif din Arimateea - ucenicul tainic - 2019. Continuă să contempli subiecte de natură spirituală, dar când soseşte momentul acţiunii, intră în scenă.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...