Articolul precedentLecții din cocina de porci
  Articolul următorAutostrada

  Ucenicii din Emaus – vedere și nevedere

  Atunci li s-au deschis ochii şi L-au cunoscut, dar El S-a făcut nevăzut dinaintea lor. Luca 24:31

  Este uimitoare inconştienţa chiar a celor mai apropiaţi ai Mântuitorului, cu privire la realitatea învierii Sale. Lipsa viziunii pe această direcţie era principala sursă de confuzie. Mintea lor nu putuse percepe imaginea învierii Sale din morţi, în ciuda insistenţelor şi repetiţiilor pe acest subiect.

  Doi oameni păşeau fără vlagă pe drumul întoarcerii acasă, la Emaus. Erau derutaţi şi dezamăgiţi. Nu-şi puteau reveni, nu ştiau nici ce să mai creadă şi nici ce să mai facă. Toate visurile lor s-au năruit odată cu sfârşitul tragic al învăţătorului lor. Ei aşteptau izbăvirea lui Israel şi împărăţia mesianică, dar acest final întunecat i-a demoralizat complet.

  Un Călător li se alătură pentru a le împărtăşi jalea şi tristeţea. După câţiva paşi, El începu să le explice aceleaşi lucruri pe care le mai auziseră şi cu alte ocazii. Teoria era frumoasă, dar gândurile din mintea lor spuneau parcă altceva. Milă după milă şi oră după oră se derulaseră fără ca ei să-şi poată da seama de identitatea Străinului. El încerca să le deschidă ochii, iar ei continuau să nu vadă.

  Când au ajuns în sfârşit la capătul drumului, Călătorul aştepta o invitaţie. El nu intra niciodată în casa cuiva fără să fie invitat. Când mâinile Sale se ridicară să frângă pâinea, abia atunci au văzut ei Cine era Companionul. Dar deschizându-li-se ochii, au văzut că El era nevăzut. Mintea lor începea să priceapă ceva din taina lucrurilor Sale. Atâta vreme cât fuseseră orbi faţă de cele spirituale, nu ar fi avut cum să-şi dea seama de prezenţa Lui.

  Succesul la un pas de tine:

  Hristos este mai aproape de noi de cum ne putem da seama. Când începem să-L cunoaştem, descoperim adevărata Sa măreţie nevăzută.

  Ucenicii din Emaus - vedere și nevedere - 2019. Hristos este mai aproape de noi de cum ne putem da seama. Când începem să-L cunoaştem, descoperim adevărata Sa măreţie nevăzută.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...