Articolul precedentO rugăciune de bucurie
  Articolul următorAlege

  Petru – examen de corigență

  A treia oară i-a zis Isus:„Simone fiul lui Iona, Mă iubeşti?” Petru s-a întristat că-i zisese a treia oară: „Mă iubeşti?” Şi l-a răspuns: „Doamne, Tu toate le ştii; ştii că Te iubesc.” Isus i-a zis: „Paşte oile Mele!” Ioan 21:17

  Întreaga educaţie teologică a lui Petru putea fi cuprinsă într-o singură frază – a învăţa să iubeşti. Timp de trei ani şi jumătate el a urmat cursuri practice la lecţia de iubire, dar când s-a prezentat la examenul de sesiune, a picat în mod surprinzător. Proba era foarte simplă, surprinzător de simplă, şi poate tocmai de aceea l-a surprins nepregătit. Petru nu-şi dădea seama de nepregătirea sa şi nici nu putea admite calitatea slabă a rezultatelor la cursurile de iubire.
  Testul de verificare era acela de a recunoaşte că e unul dintre cursanţii Maestrului, care Se afla acum în faţa judecătorilor. Când şi-a deschis gura să vorbească, chiar începuse să confirme realitatea uceniciei sale, dar deodată s-a întors brusc şi a pornit cu toată viteza în direcţia opusă. El s-a străduit apoi, cu cele mai puternice argumente pe care le avea la îndemână, să demonstreze că nici nu trecuse vreodată pe la cursurile de iubire ale Maestrului. Avea încă destule obiceiuri vechi pe care să le scoată la vedere pentru a-i convinge pe cei din jur că greşiseră atunci când începuseră să-l considere un cursant credincios al Maestrului.

  Şi astfel, rezultatul căutat a fost obţinut, chiar fără prea mare greutate. Examenul a fost pierdut.

  Pe malul Tiberiadei, Petru a fost invitat să-şi dea corigenţa la lecţia de iubire. Cele trei întrebări ale Maestrului au vizat numai şi numai această disciplină. Nivelul răspunsurilor sale nu era chiar de trecere, dar încrederea şi îndurarea divină aveau să completeze ce mai trebuia.

  Succesul la un pas de tine:

  Lecţia de iubire continuă. Verificările parţiale vin unele după altele. Examenul final se apropie. Disponibilitatea divină este aceeaşi.

  Petru - examen de corigență - 2019. Lecţia de iubire continuă. Verificările parţiale vin unele după altele. Examenul final se apropie. Disponibilitatea divină este aceeaşi.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...