Articolul precedentO rugăciune de bucurie
  Articolul următorAlege

  Petru – examen de corigență

  A treia oară i-a zis Isus:„Simone fiul lui Iona, Mă iubeşti?” Petru s-a întristat că-i zisese a treia oară: „Mă iubeşti?” Şi l-a răspuns: „Doamne, Tu toate le ştii; ştii că Te iubesc.” Isus i-a zis: „Paşte oile Mele!” Ioan 21:17

  Întreaga educaţie teologică a lui Petru putea fi cuprinsă într-o singură frază – a învăţa să iubeşti. Timp de trei ani şi jumătate el a urmat cursuri practice la lecţia de iubire, dar când s-a prezentat la examenul de sesiune, a picat în mod surprinzător. Proba era foarte simplă, surprinzător de simplă, şi poate tocmai de aceea l-a surprins nepregătit. Petru nu-şi dădea seama de nepregătirea sa şi nici nu putea admite calitatea slabă a rezultatelor la cursurile de iubire.
  Testul de verificare era acela de a recunoaşte că e unul dintre cursanţii Maestrului, care Se afla acum în faţa judecătorilor. Când şi-a deschis gura să vorbească, chiar începuse să confirme realitatea uceniciei sale, dar deodată s-a întors brusc şi a pornit cu toată viteza în direcţia opusă. El s-a străduit apoi, cu cele mai puternice argumente pe care le avea la îndemână, să demonstreze că nici nu trecuse vreodată pe la cursurile de iubire ale Maestrului. Avea încă destule obiceiuri vechi pe care să le scoată la vedere pentru a-i convinge pe cei din jur că greşiseră atunci când începuseră să-l considere un cursant credincios al Maestrului.

  Şi astfel, rezultatul căutat a fost obţinut, chiar fără prea mare greutate. Examenul a fost pierdut.

  Pe malul Tiberiadei, Petru a fost invitat să-şi dea corigenţa la lecţia de iubire. Cele trei întrebări ale Maestrului au vizat numai şi numai această disciplină. Nivelul răspunsurilor sale nu era chiar de trecere, dar încrederea şi îndurarea divină aveau să completeze ce mai trebuia.

  Succesul la un pas de tine:

  Lecţia de iubire continuă. Verificările parţiale vin unele după altele. Examenul final se apropie. Disponibilitatea divină este aceeaşi.

  Petru - examen de corigență - 2019. Lecţia de iubire continuă. Verificările parţiale vin unele după altele. Examenul final se apropie. Disponibilitatea divină este aceeaşi.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...