Articolul precedentBrațele iubirii
  Articolul următorScara noastră

  Matia – formalitate și rutină

  Au tras la sorţi, şi sorţul a căzut pe Matia, care a fost numărat împreună cu cei unsprezece apostoli. Fapte 1:21

  Are şi rutina avantajele ei. Ştii ce să faci. Nu-ţi mai baţi capul să inventezi ceva nou. Nu-ţi asumi nicio răspundere în caz de eşec. Nu te expui niciunui risc suplimentar. Consum minim de energie, rezultate garantate.

  Apostolii, rămaşi singuri după înălţarea Domnului, au început să se mişte şi primul lucru la care s-au gândit a fost acela de a ocupa locul rămas vacant prin pierderea lui Iuda Iscarioteanul. Au stabilit condiţiile de preselecţie, au comparat rezultatele şi au tras la sorţi. Instrucţiunile au fost urmate întocmai. Nu s-a strecurat niciun viciu de formă. Legal, totul era perfect. Doar că viaţa este mai complicată decât pare şi nu poate fi redusă la simple reguli de procedură.

  Dacă pui doi oameni înaintea adunării şi arunci sorţul, sigur unul dintre ei va fi ales, iar celălalt va rămâne în rezervă. Indiferent de metoda folosită, dacă ai numai doi candidaţi, nu poate fi un alt ales decât unul dintre cei doi.

  Probabil că, în mintea ucenicilor, ocuparea locului vacant a devenit o prioritate, deoarece nu se puteau încă desprinde de mania ocupării locurilor în ierarhie. Este de notat că Mângâietorul încă nu venise şi procesul conducerii era încă în formare. Ceata ucenicilor rămaşi singuri încerca să suplinească lipsa Maestrului, iar adevăratul Conducător încă nu-Şi luase în primire postul. Era încă o perioadă de provizorat şi tranziţie. Cu siguranţă că, dacă apostolii ar fi luat în consideraţie alte priorităţi şi ar fi aşteptat puţin cu ocuparea locului vacant, istoria bisericii ar fi fost alta.

  Succesul la un pas de tine:

  Recunoaşte valoarea instrucţiunilor, dar mai ales identifică priorităţile, pentru a nu da loc hazardului şi rutinei să determine soluţii ieftine.

  Matia - formalitate și rutină - 2019. Recunoaşte valoarea instrucţiunilor, dar mai ales identifică priorităţile, pentru a nu da loc hazardului şi rutinei să determine soluţii ieftine.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...