Articolul precedentBrațele iubirii
  Articolul următorScara noastră

  Matia – formalitate și rutină

  Au tras la sorţi, şi sorţul a căzut pe Matia, care a fost numărat împreună cu cei unsprezece apostoli. Fapte 1:21

  Are şi rutina avantajele ei. Ştii ce să faci. Nu-ţi mai baţi capul să inventezi ceva nou. Nu-ţi asumi nicio răspundere în caz de eşec. Nu te expui niciunui risc suplimentar. Consum minim de energie, rezultate garantate.

  Apostolii, rămaşi singuri după înălţarea Domnului, au început să se mişte şi primul lucru la care s-au gândit a fost acela de a ocupa locul rămas vacant prin pierderea lui Iuda Iscarioteanul. Au stabilit condiţiile de preselecţie, au comparat rezultatele şi au tras la sorţi. Instrucţiunile au fost urmate întocmai. Nu s-a strecurat niciun viciu de formă. Legal, totul era perfect. Doar că viaţa este mai complicată decât pare şi nu poate fi redusă la simple reguli de procedură.

  Dacă pui doi oameni înaintea adunării şi arunci sorţul, sigur unul dintre ei va fi ales, iar celălalt va rămâne în rezervă. Indiferent de metoda folosită, dacă ai numai doi candidaţi, nu poate fi un alt ales decât unul dintre cei doi.

  Probabil că, în mintea ucenicilor, ocuparea locului vacant a devenit o prioritate, deoarece nu se puteau încă desprinde de mania ocupării locurilor în ierarhie. Este de notat că Mângâietorul încă nu venise şi procesul conducerii era încă în formare. Ceata ucenicilor rămaşi singuri încerca să suplinească lipsa Maestrului, iar adevăratul Conducător încă nu-Şi luase în primire postul. Era încă o perioadă de provizorat şi tranziţie. Cu siguranţă că, dacă apostolii ar fi luat în consideraţie alte priorităţi şi ar fi aşteptat puţin cu ocuparea locului vacant, istoria bisericii ar fi fost alta.

  Succesul la un pas de tine:

  Recunoaşte valoarea instrucţiunilor, dar mai ales identifică priorităţile, pentru a nu da loc hazardului şi rutinei să determine soluţii ieftine.

  Matia - formalitate și rutină - 2019. Recunoaşte valoarea instrucţiunilor, dar mai ales identifică priorităţile, pentru a nu da loc hazardului şi rutinei să determine soluţii ieftine.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...