Articolul precedentȘtiu că și El mă iubește
  Articolul următorO vorbă bună

  Petru – formula completă

  „Pocăiţi-vă” le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh.” Fapte 2;38

  În ziua revărsării Duhului Sfânt, mulţimea care asculta predica lui Petru, tradusă în toate limbile posibile, a fost atât de mişcată de Cuvânt, încât şi-a pus întrebări serioase în legătură cu ce era de făcut. Aproape trei mii de suflete s-au adăugat în ziua aceea grupului de urmaşi ai lui Hristos.

  Răspunzând căutărilor celor interesaţi de mântuire, apostolul Petru a făcut o recomandare semnificativă. În acea formulă se cuprindea un ciclu complet de creştere a bisericii.

  Pocăinţa, botezul spre iertarea păcatelor şi învestitura cu Duhul Sfânt erau cele trei recomandări de bază. Fiecare etapă este o combinaţie de responsabilitate personală şi intervenţie divină explicită.

  Pocăinţa este un act de schimbare a inimii, a mentalităţilor şi a comportamentului. Omul răspunde intervenţiei divine, care, atingând inima, o face sensibilă faţă de adevăr şi conştientă de propria neputinţă. Atunci când omul îşi predă viaţa lui Dumnezeu, El va produce schimbarea înnoitoare necesară.

  Când realitatea vieţii celei noi începe să se înfiripeze în suflet, este deja pregătit terenul pentru recunoaşterea publică a acestui fapt. Botezul prin scufundare este confirmarea împăcării cu Dumnezeu şi a iertării păcatelor mărturisite şi părăsite. Actul botezului este în acelaşi timp şi momentul de învestitură, când Duhul Sfânt consfinţeşte hotărârea omului de a intra în biserică şi a purta răspunderi pentru binele şi prosperitatea cauzei adevărului. Fiecare nou botezat este învrednicit să mărturisească Evanghelia altora.

  Succesul la un pas de tine:

  Formula lansată de Petru este perfect valabilă şi astăzi. Evanghelia are nevoie urgentă de noi susţinători umpluţi cu Duhul Sfânt. Poţi fi unul dintre ei!

  Petru - formula completă - 2019. Formula lansată de Petru este perfect valabilă şi astăzi. Evanghelia are nevoie urgentă de noi susţinători umpluţi cu Duhul Sfânt. Poţi fi unul dintre ei!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...