Articolul precedentÎncrederea și făgăduință
  Articolul următorAvocatul

  Ologul din naștere – mișcare și laudă

  Tot norodul l-a văzut umblând şi lăudând pe Dumnezeu. Fapte 3:9

  Fiinţa umană este supusă propriilor limite, dar este supusă şi schimbării, în acelaşi timp. Limitele care ne mărginesc existenţa ne determină să adoptăm un comportament specific de supravieţuire. Dar nu totdeauna limitele sunt de neschimbat. Noi învăţăm să trăim în interiorul lor, fără să luăm în calcul eventualitatea modificării lor.

  Ologul din naştere se obişnuise cu statutul său de om neputincios şi se adaptase acestei situaţii. Neputând să facă altceva pentru a se întreţine, el era văzut în fiecare zi cerşind la poarta templului. Acest comportament devenise modul său de a fi. Toată lumea se obişnuise cu el şi nimeni nu-i cerea mai mult. De fapt, nimeni nu-şi imagina că se poate mai mult.

  Când Petru şi Ioan au apărut în preajma lui, olpgul se aştepta ca aceştia să-l ajute cu ceva, cât de puţin. Dar ucenicii stăteau prost cu fondurile, aşa că nu au fost în stare să împlinească aşteptările acestui neputincios. Dar bucuria şi entuziasmul lor proaspăt activat de ziua Cincizecimii nu-i lăsau să treacă pe lângă neputinţa lui fără să facă ceva semnificativ spre mai binele său. Aşa că apostolii s-au gândit să încerce modelul văzut adesea la Hristos. Ca şi când ar fi procedat astfel de când se ştiau, cei doi i-au poruncit ologului să se ridice şi să meargă.

  A fost o mare surpriză pentru tot poporul văzându-l pe cel care din naştere nu se putea sluji de picioare umblând cu mare bucurie din loc în loc şi lăudându-L pe Dumnezeu. Limitele personale au fost depăşite, iar comportamentul său a trebuit să fie schimbat în mod corespunzător. În loc să mai inspire mila pentru a supravieţui, el împărtăşea bucurie şi laudă din bogăţia trăirilor sale sufleteşti.

  Succesul la un pas de tine:

  Nu toate limitele care ne determină existenţa sunt limite de neschimbat. Acelaşi Dumnezeu este activ şi astăzi şi binevoitor să intervină dacă este solicitat. Încearcă!

  Ologul din naștere - mișcare și laudă - 2019. Nu toate limitele care ne determină existenţa sunt limite de neschimbat. Acelaşi Dumnezeu este activ şi astăzi şi binevoitor să intervină dacă este solicitat. Încearcă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...