Articolul precedentCând pisicile au vorbit engleză
  Articolul următorImposibil de iubit

  Petru și Ioan – priorități în ascultare

  Drept răspuns. Petru şi Ioan le-au zis: „Judecaţi voi singuri dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm mai mult de voi decât de Dumnezeu.” Fapte 4:19

  Petru şi Ioan se aflau într-o mare dilemă morală. Confruntaţi cu interdicţia de a nu mai mărturisi în public ceea ce credeau, ei trebuiau să încalce porunca expresă a învăţătorului, care le ceruse să meargă în toată lumea şi să ducă vestea cea bună la toţi oamenii.

  Neştiind ce să facă, ei au apelat la o judecată simplă pe care au expus-o sinedriului. Apostolii le cereau celor din conducerea poporului să se aşeze în locul lor şi să hotărască în consecinţă. Acest fel de argumentaţie se pare că a limitat foarte mult fermitatea măsurilor pe care sinedriul era gata să le aplice, pentru a împiedica extinderea influenţei lucrării apostolilor. După ce i-au mai mustrat o dată, i-au lăsat să plece.

  Petru şi Ioan nu aveau niciun dubiu în ceea ce priveşte misiunea lor, dar mai ales, aveau conştienţa faptului că ceea ce făceau era conform cu voinţa lui Dumnezeu. Acest ultim argument cântărea singur mai mult decât toate argumentele împotrivă la un loc. Prin urmare, ei nu se puteau împotrivi trimiterii divine, oricât de severe ar fi fost consecinţele. Apostolii considerau că era mult mai avantajos să stea de partea lui Dumnezeu şi să înfrunte neplăcerea oamenilor, decât să-şi restrângă acţiunile misionare de frica reacţiei sinedriului.

  Atunci când, în procesul alegerii, voinţa divină este implicată într-una dintre alternative, decizia nu este greu de luat. Este mult mai eficient a urma calea prescrisă de Dumnezeu, lucrând sub focul aversiunii omeneşti, decât a câştiga aprobarea semenilor prin neascultarea de Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  În materie de alegeri, partea de care Se află Dumnezeu este totdeauna cea care se recomandă de la sine. El garantează succesul.

  Petru și Ioan - priorități în ascultare - 2019. În materie de alegeri, partea de care Se află Dumnezeu este totdeauna cea care se recomandă de la sine. El garantează succesul.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...