Articolul precedentCând pisicile au vorbit engleză
  Articolul următorImposibil de iubit

  Petru și Ioan – priorități în ascultare

  Drept răspuns. Petru şi Ioan le-au zis: „Judecaţi voi singuri dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm mai mult de voi decât de Dumnezeu.” Fapte 4:19

  Petru şi Ioan se aflau într-o mare dilemă morală. Confruntaţi cu interdicţia de a nu mai mărturisi în public ceea ce credeau, ei trebuiau să încalce porunca expresă a învăţătorului, care le ceruse să meargă în toată lumea şi să ducă vestea cea bună la toţi oamenii.

  Neştiind ce să facă, ei au apelat la o judecată simplă pe care au expus-o sinedriului. Apostolii le cereau celor din conducerea poporului să se aşeze în locul lor şi să hotărască în consecinţă. Acest fel de argumentaţie se pare că a limitat foarte mult fermitatea măsurilor pe care sinedriul era gata să le aplice, pentru a împiedica extinderea influenţei lucrării apostolilor. După ce i-au mai mustrat o dată, i-au lăsat să plece.

  Petru şi Ioan nu aveau niciun dubiu în ceea ce priveşte misiunea lor, dar mai ales, aveau conştienţa faptului că ceea ce făceau era conform cu voinţa lui Dumnezeu. Acest ultim argument cântărea singur mai mult decât toate argumentele împotrivă la un loc. Prin urmare, ei nu se puteau împotrivi trimiterii divine, oricât de severe ar fi fost consecinţele. Apostolii considerau că era mult mai avantajos să stea de partea lui Dumnezeu şi să înfrunte neplăcerea oamenilor, decât să-şi restrângă acţiunile misionare de frica reacţiei sinedriului.

  Atunci când, în procesul alegerii, voinţa divină este implicată într-una dintre alternative, decizia nu este greu de luat. Este mult mai eficient a urma calea prescrisă de Dumnezeu, lucrând sub focul aversiunii omeneşti, decât a câştiga aprobarea semenilor prin neascultarea de Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  În materie de alegeri, partea de care Se află Dumnezeu este totdeauna cea care se recomandă de la sine. El garantează succesul.

  Petru și Ioan - priorități în ascultare - 2019. În materie de alegeri, partea de care Se află Dumnezeu este totdeauna cea care se recomandă de la sine. El garantează succesul.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...