Articolul precedentLidia
  Articolul următorPrimiți cu Isus

  Anania și Safira – jocul cu focul

  Petru i-a zis:„Anania, pentru ce ţi-a umplut Satana inima ca să minţi pe Duhul Sfânt şi să ascunzi o parte din preţul moşioarei?” Fapte 5:3

  Anania şi Safira erau de-a dreptul încântaţi de posibilitatea de a-şi câştiga o imagine publică de mari filantropi. Şi-ar fi dorit aşa de mult ca oamenii să-i vorbească de bine pentru dărnicia şi sacrificiul lor! Numai că ceva în inima lor îi facea să nu fie cu totul dispuşi la sacrificiul despre care le-ar fi plăcut ca lumea să vorbească. În această situaţie s-ar fi cerut o consacrare deplină. Atunci când inima este cu totul consacrată unui ideal, aspectele materiale nu mai constituie un impediment în calea realizării scopurilor propuse.

  Calea aleasă de cei doi proaspăt veniţi la credinţă a fost compromisul ascuns. Drept urmare, ei aveau să declare un alt preţ de vânzare a micii lor proprietăţi, iar diferenţa le va rămâne pentru ei. Sperau astfel să-şi asigure un mare nume printre ucenici şi să aibă şi o anumită sumă secretă de siguranţă, sau pentru mai multă siguranţă. Sigur că ei ar fi putut face toate aceste lucruri la lumina zilei. Nimeni nu-i obliga să doneze întreaga sumă obţinută din vânzare. La urma urmei, ei puteau păstra partea mai consistentă a banilor şi să ofere bisericii un dar mai mic. Dar un astfel de plan nu le-ar fi adus faima la care se gândeau.

  Când a fost înştiinţat despre această situaţie. Petru a apreciat că era o chestiune mult mai amplă decât o mică diferenţă de bani. În fond, această poveste era o confruntare între puterea Duhului lui Dumnezeu şi forţa ascunsă a egoismului inspirat de Satana. Acesta nu putea fi trecut cu vederea, iar lecţia era prea importantă pentru a nu fi dată.

  Succesul la un pas de tine:

  Este mult mai rentabil să fii mulţumit cu mai puţin pe drept, decât să fii considerat mare pe nedrept.

  Anania și Safira - jocul cu focul - 2019. Este mult mai rentabil să fii mulţumit cu mai puţin pe drept, decât să fii considerat mare pe nedrept.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...