Articolul precedentFloarea de gerberă
  Articolul următorOferta vieții

  Gamaliel – semnul providenței

  Şi acum, eu vă spun: „Nu mai necăjiţi pe oamenii aceştia şi lăsaţi-i în pace. Dacă încercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici; dar dacă este de la Dumnezeu, n-o veţi putea nimici. Să nu vă pomeniţi că luptaţi împotriva lui Dumnezeu.” Fapte 5:38,39

  Sunt remarcabile intervenţia lui Gamaliel şi spiritul său de observaţie. În ciuda faptului că era unul dintre cei mai mari învăţători ai Legii din vremea sa, el nu se implica în acţiunile de apărare a statutului public al sinedriului. El nu se temea de ameninţarea răsturnărilor pe care le-ar fi putut produce dezvoltarea creştinismului. Gamaliel a rămas neutru şi îşi putea permite să gândească neangajat politic. În această poziţie, el şi-a putut permite să ofere un sfat inspirat. Cuvintele sale făceau dovada unui spirit de discernământ cât se poate de avansat. El le sugera conducătorilor să nu ia în mâinile lor demersuri care ar putea fi suspectate de conflict cu planurile lui Dumnezeu. Ar fi fost mai bine să fie lăsate lucrurile să evolueze, sugera el, iar dacă mişcarea care se prefigura avea să fie marcată cumva de fanatism sau exagerare, lucrurile s-ar fi împotmolit singure, fără să fie nevoie de intervenţie în forţă.

  Observaţia lui Gamaliel era corectă. Sinedriul n-ar fi avut prea multe şanse de reuşită în situaţia în care Dumnezeu Se afla în spatele mişcării creştine. Luptând împotriva lui Dumnezeu, sinedriul şi-ar fi pierdut şi rolul, şi influenţa. Din nefericire, exact aceasta era situaţia. Numai că în ambiţiile şi mânia crescândă manifestate în conducerea adunării legiuitoare, nu avea cine să ia aminte la sfatul unui înţelept. Direcţia de mers fusese deja stabilită şi ar fi fost prea greu pentru conducători să-şi recunoască greşeala şi să facă revenirile de rigoare.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai putea observa încotro conduce Dumnezeu lucrurile şi ai putea evita să lupţi împotriva Sa!

  Gamaliel - semnul providenței - 2019. Ai putea observa încotro conduce Dumnezeu lucrurile şi ai putea evita să lupţi împotriva Sa!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...