Articolul precedentFloarea de gerberă
  Articolul următorOferta vieții

  Gamaliel – semnul providenței

  Şi acum, eu vă spun: „Nu mai necăjiţi pe oamenii aceştia şi lăsaţi-i în pace. Dacă încercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici; dar dacă este de la Dumnezeu, n-o veţi putea nimici. Să nu vă pomeniţi că luptaţi împotriva lui Dumnezeu.” Fapte 5:38,39

  Sunt remarcabile intervenţia lui Gamaliel şi spiritul său de observaţie. În ciuda faptului că era unul dintre cei mai mari învăţători ai Legii din vremea sa, el nu se implica în acţiunile de apărare a statutului public al sinedriului. El nu se temea de ameninţarea răsturnărilor pe care le-ar fi putut produce dezvoltarea creştinismului. Gamaliel a rămas neutru şi îşi putea permite să gândească neangajat politic. În această poziţie, el şi-a putut permite să ofere un sfat inspirat. Cuvintele sale făceau dovada unui spirit de discernământ cât se poate de avansat. El le sugera conducătorilor să nu ia în mâinile lor demersuri care ar putea fi suspectate de conflict cu planurile lui Dumnezeu. Ar fi fost mai bine să fie lăsate lucrurile să evolueze, sugera el, iar dacă mişcarea care se prefigura avea să fie marcată cumva de fanatism sau exagerare, lucrurile s-ar fi împotmolit singure, fără să fie nevoie de intervenţie în forţă.

  Observaţia lui Gamaliel era corectă. Sinedriul n-ar fi avut prea multe şanse de reuşită în situaţia în care Dumnezeu Se afla în spatele mişcării creştine. Luptând împotriva lui Dumnezeu, sinedriul şi-ar fi pierdut şi rolul, şi influenţa. Din nefericire, exact aceasta era situaţia. Numai că în ambiţiile şi mânia crescândă manifestate în conducerea adunării legiuitoare, nu avea cine să ia aminte la sfatul unui înţelept. Direcţia de mers fusese deja stabilită şi ar fi fost prea greu pentru conducători să-şi recunoască greşeala şi să facă revenirile de rigoare.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai putea observa încotro conduce Dumnezeu lucrurile şi ai putea evita să lupţi împotriva Sa!

  Gamaliel - semnul providenței - 2019. Ai putea observa încotro conduce Dumnezeu lucrurile şi ai putea evita să lupţi împotriva Sa!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...