Articolul precedentFă-o pentru Steven
  Articolul următorLa cină!

  Șapte diaconi – calificări de bază

  De aceea, fraţilor, alegeţi dintre voi şapte bărbaţi, vorbiţi de bine, plini de Duhul Sfânt şi înţelepciune, pe care îi vom pune la slujba aceasta. Fapte 6:3

  De la alegerea lui Matia, lucrurile au mai evoluat puţin. În timp ce la alegerea sa criteriile de selecţie erau conjuncturale, la alegerea celor şapte diaconi, criteriile de selecţie se refereau în mod vădit la calităţi personale. Viitorii diaconi trebuiau să fie oameni vorbiţi de bine, plini de Duhul Sfânt şi de înţelepciune.

  Vorbirea de bine este o publicitate naturală pe care cineva o merită atunci când viaţa sa reuşeşte să se desprindă de rutina zilnică şi să se impună cu ceva semnificativ. Poate fi vorba de bunătatea, răbdarea, hărnicia, ingeniozitatea sau oricare alt lucru pe care oamenii încep să-l aprecieze. Încet, dar sigur, omul capătă o imagine publică bună şi se bucură de încrederea semenilor. Atunci când numele său este rostit undeva, cei prezenţi se exprimă cu bucurie, lăudând viaţa şi faptele celui în cauză.

  Prezenţa Duhului Sfânt în viaţa cuiva este recunoscută mai ales prin elementele vieţii spirituale. Vorbirea este probabil cea mai importantă manifestare a comportamentului, şi aceasta se face repede remarcată. În măsura în care nu este în mod meşteşugit condusă ca să inducă în eroare, vorbirea exprimă preocupări şi interese legate de Dumnezeu şi Evanghelie. Roadele Duhului Sfânt procură alte dovezi ale prezenţei Sale în viaţa credinciosului.

  Înţelepciunea este mai mult decât inteligenţă nativă. Ea este mai ales prevedere şi judecată sănătoasă. Înţelepciunea este capacitatea de a întâmpina provocările vieţii într-o manieră care să ofere soluţii valabile pe termen lung.

  Succesul la un pas de tine:

  Încrederea celor din jur este unul dintre cele mai importante dovezi de reuşită. Ea se câştigă prin calitatea caracterului.

  Șapte diaconi - calificări de bază - 2019. Încrederea celor din jur este unul dintre cele mai importante dovezi de reuşită. Ea se câştigă prin calitatea caracterului.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...