Articolul precedentDumnezeu nu renunță la noi
  Articolul următorÎn jurul mesi

  Ștefan – față de înger

  Toţi cei ce şedeau în Sobor s-au uitat ţintă la Ştefan şi faţa lui li s-a arătat ca o faţă de înger. Fapte 6:15

  Nu este de mirare că cea mai îngrijită parte a corpului omenesc este faţa. Cele mai multe produse cosmetice sunt destinate corecţiei şi înfrumuseţării acesteia. În limita bunului simţ, a modestiei şi nobleţei creştine, suntem în sfera legitimă de preocupări şi comportament.

  Faţa umană este dotată cu aproape toate instrumentele de comunicare verbală şi nonverbală. Privind faţa cuiva se poate citi cu destulă uşurinţă cam ceea ce se petrece în suflet. Faţa este ca un fel de oglindă a întregii vieţi. Privind faţa cuiva, putem să-i determinăm vârsta, emoţiile şi centrul de interes.

  Cei care priveau faţa lui Ştefan, în timp ce era omorât cu pietre, au fost martorii unui fenomen impresionant. Deşi ar fi fost normal să exprime teamă, durere şi ură faţă de cei care-l omorau, faţa lui Ştefan emana calm, siguranţă, linişte şi strălucire interioară. Numai la îngeri se mai putea vedea aşa ceva, au concluzionat martorii oculari.

  Suportul acestei manifestări de excepţie era scena pe care Ştefan o contempla în acele momente. El avea privirea aţintită spre strălucirea de la tronul lui Dumnezeu, iar lumina cerească se revărsa pe faţa sa. Deşi se afla în clipele supreme, iar simţurile sale erau solicitate la maximum, sufletul său era conectat la o altă realitate, iar faţa sa exprima ceva din atmosfera cerului. Cei prezenţi puteau aprecia acest lucru privindu-l. Cuvintele sale exprimau ceea ce spunea deja faţa sa. Oricât ar părea de curios, această scenă rarisimă era un rezultat al opţiunilor personale ale lui Ştefan. El a ales să-şi îndrepte privirea către Dumnezeu, iar faţa nu făcea altceva decât să confirme acest lucru.

  Succesul la un pas de tine:

  Suntem afectaţi şi transfiguraţi de scenele pe care alegem să le privim. Fii selectiv!

  Ștefan - față de înger - 2019. Suntem afectaţi şi transfiguraţi de scenele pe care alegem să le privim. Fii selectiv!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...