Articolul precedentSă începem cu începutul
  Articolul următorEl bate!

  Simon vrăjitorul – adevărata simonie

  Dar Petru i-a zis: „Banii tăi să piară împreună cu tine, pentru că ai crezut că darul lui Dumnezeu s-ar putea căpăta cu bani!” Fapte 8:20

  Este un lucru rău atunci când viaţa socială este afectată grav de corupţie şi când banii devin principalul factor de mişcare şi interes. Dar când corupţia se furişează în domeniul vieţii religioase, lucrurile devin mai mult decât jenante. Atunci când posturile în ierarhia bisericii se câştigă cu bani, este semnul că sistemul are nevoie grabnică de reformă şi refacere.

  Simon Magul a fost impresionat de forţa darurilor spirituale ale apostolilor şi era interesat să le poată obţine. Ne mai având răbdare să studieze şi să înţeleagă cum stau lucrurile cu darea şi primirea acestor daruri, el s-a grăbit să ofere bani pentru a fi iniţiat în tainele credinţei şi lucrării Duhului Sfânt. În această situaţie. Petru s-a văzut nevoit să fie foarte drastic şi explicit. El a rostit o sentinţă care trebuia să clarifice odată pentru totdeauna lucrurile nu numai pentru Simon Magul, dar şi pentru oricine ar mai îndrăzni să repete această greşeală.

  Pornind de Ia acest episod al Faptelor Apostolilor, apare o categorie nouă în domeniul vieţii religioase: simonia. Păcatul simoniei constă în traficul cu lucruri sfinte, iar măsura oficială adoptată de biserică este excomunicarea. Răul enorm care decurge din acest viciu este acela că imaginea despre Dumnezeu, caracterul şi lucrarea Sa este afectată grav. Astfel se explică de ce şi reacţia apostolului Petru a fost atât de dură şi ireconciliantă. Darurile lui Dumnezeu pot fi acceptate sau respinse, valorificate sau neglijate, dar nu pot fi obiect de tranzacţie. Banii nu pot avea niciun amestec în domeniul harului divin.

  Succesul la un pas de tine:

  Favoarea divină este nemeritată. Darurile lui Dumnezeu sunt un semn al măreţiei iubirii Sale, iar actele de donaţie din partea noastră sunt expresii de recunoştinţă şi mulţumire, nu de schimb comercial!

  Simon vrăjitorul - adevărata simonie - 2019. Favoarea divină este nemeritată. Darurile lui Dumnezeu sunt un semn al măreţiei iubirii Sale, iar actele de donaţie din partea noastră sunt expresii de recunoştinţă şi mulţumire, nu de schimb comercial!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...