Filip – misiune specială

Un înger al Domnului a vorbit lui Filip şi i-a zis: „Scoală-te şi du-te spre miază-zi, pe drumul care coboară spre Ierusalim la Gaza şi care este pustiu.” Fapte 8;26

Cartea Faptele Apostolilor constituie un raport plin de culoare şi dinamism al creşterii bisericii în care Dumnezeu este prezent şi activ. Duhul Sfânt şi îngerii sunt implicaţi într-o misiune amplă de atingere şi adunare în împărăţie a oamenilor căutători de Dumnezeu. În acest context, Filip este învrednicit cu o misiune specială. Un înger al Domnului îl trimite pe drumul spre Gaza. Deocamdată, aceste detalii îi erau suficiente pentru a şti ce să facă. Ulterior, Duhul lui Dumnezeu avea să-l conducă pas cu pas în activitatea ce trebuia îndeplinită.

Dacă este să privim în urmă la anii de formare, Filip nu era unul dintre cei mai promiţători ucenici ai Mântuitorului. Împreună cu Toma, el forma un grup cu dezvoltare mai lentă, care se situa totdeauna spre coada clasei. Învăţătorul nu era descurajat de performanţele reduse ale acestor studenţi, pentru că El cunoştea potenţialul lor de dezvoltare, şi mai ales era deplin încredinţat că aceşti oameni din categoria lui Filip aveau să devină foarte eficienţi atunci când aveau să se lase conduşi fără rezervă de Dumnezeu. Exact acest lucru se întâmpla cu Filip acum.

Reuşita misiunii lui Filip depindea de modul în care el reuşea să înţeleagă şi să se adapteze cerinţelor lui Dumnezeu. Principala lecţie în decursul celor trei ani şi jumătate de ucenicie a fost aceea a comuniunii cu Dumnezeu şi a discernământului spiritual, iar acum experienţa sa în acest domeniu îşi aducea roadele. Filip nu a avut nicio ezitare în a se implica în misiunea sa specială.

Succesul la un pas de tine:

Discernământul personal este o funcţie foarte complexă a sufletului omenesc aflat în comuniune cu Dumnezeu. Succes în dezvoltarea lui!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video