Filip – misiune specială

  Un înger al Domnului a vorbit lui Filip şi i-a zis: „Scoală-te şi du-te spre miază-zi, pe drumul care coboară spre Ierusalim la Gaza şi care este pustiu.” Fapte 8;26

  Cartea Faptele Apostolilor constituie un raport plin de culoare şi dinamism al creşterii bisericii în care Dumnezeu este prezent şi activ. Duhul Sfânt şi îngerii sunt implicaţi într-o misiune amplă de atingere şi adunare în împărăţie a oamenilor căutători de Dumnezeu. În acest context, Filip este învrednicit cu o misiune specială. Un înger al Domnului îl trimite pe drumul spre Gaza. Deocamdată, aceste detalii îi erau suficiente pentru a şti ce să facă. Ulterior, Duhul lui Dumnezeu avea să-l conducă pas cu pas în activitatea ce trebuia îndeplinită.

  Dacă este să privim în urmă la anii de formare, Filip nu era unul dintre cei mai promiţători ucenici ai Mântuitorului. Împreună cu Toma, el forma un grup cu dezvoltare mai lentă, care se situa totdeauna spre coada clasei. Învăţătorul nu era descurajat de performanţele reduse ale acestor studenţi, pentru că El cunoştea potenţialul lor de dezvoltare, şi mai ales era deplin încredinţat că aceşti oameni din categoria lui Filip aveau să devină foarte eficienţi atunci când aveau să se lase conduşi fără rezervă de Dumnezeu. Exact acest lucru se întâmpla cu Filip acum.

  Reuşita misiunii lui Filip depindea de modul în care el reuşea să înţeleagă şi să se adapteze cerinţelor lui Dumnezeu. Principala lecţie în decursul celor trei ani şi jumătate de ucenicie a fost aceea a comuniunii cu Dumnezeu şi a discernământului spiritual, iar acum experienţa sa în acest domeniu îşi aducea roadele. Filip nu a avut nicio ezitare în a se implica în misiunea sa specială.

  Succesul la un pas de tine:

  Discernământul personal este o funcţie foarte complexă a sufletului omenesc aflat în comuniune cu Dumnezeu. Succes în dezvoltarea lui!

  Filip - misiune specială - 2019. Discernământul personal este o funcţie foarte complexă a sufletului omenesc aflat în comuniune cu Dumnezeu. Succes în dezvoltarea lui!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...