Articolul precedentDin zdrențe în bogății
  Articolul următorLasă ușa deschisă

  Famenul etiopian – condiția de bază

  Filip a zis: „Dacă crezi din toată inima, se poate.” Famenul a răspuns: „Cred că Isus Hristos este fiul lui Dumnezeu.” Fapte 8:37

  Pentru famenul etiopian, ca şi pentru oricare suflet, credinţa din toată inima este vectorul principal al mântuirii. Această credinţă din toată inima nu este nici produsul efortului omenesc şi nici un scop în sine, în ciuda statutului ei permanent de condiţie de bază a primirii mântuirii.

  Credinţa personală este darul lui Dumnezeu oferit cu îndestulare şi fără discriminare tuturor. Credinţa enumerată printre darurile Du-hului este altceva decât credinţa personală care duce la mântuire. În timp ce darurile Duhului sunt înzestrări speciale şi diferenţiate de la Duhul Sfânt pentru progresul bisericii, credinţa personală este darul universal oferit în mod îndestulător tuturor oamenilor.

  Alegerea personală face ca darul credinţei să se dezvolte până la cote şi performanţe remarcabile. Lipsa de preocupare pentru acest dar face ca el să se atrofieze sau chiar să se piardă, în cele din urmă. Fame-nul etiopian a făcut dovada interesului faţă de darul credinţei şi rezultatele nu au întârziat să se arate. Convingerile sale religioase au evoluat, făcându-l în măsură să ţină pasul cu mersul evenimentelor zilelor sale. El a fost unul dintre primii oameni ai lui Dumnezeu în toată regiunea etiopiană.

  Credinţa se alimentează natural şi consistent din cercetarea Cuvântului. Scriptura este principala sursă de creştere a credinţei. În momentul în care famenul a ajuns la un moment de incertitudine şi dificultate de înţelegere şi interpretare a Scripturilor, Dumnezeu trimisese deja pe cineva să-l ajute să depăşească impedimentul. Providenţa lucrează bine cu credinţa.

  Succesul la un pas de tine:

  Credinţa este una dintre marile şanse pe care ni le oferă Dumnezeu pentru viaţa aceasta în perspectiva celei veşnice. Ea trebuie exersată mereu pentru a deveni eficientă.

  Famenul etiopian - condiția de bază - 2019. Credinţa este una dintre marile şanse pe care ni le oferă Dumnezeu pentru viaţa aceasta în perspectiva celei veşnice. Ea trebuie exersată mereu pentru a deveni eficientă.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...