Articolul precedentDin zdrențe în bogății
  Articolul următorLasă ușa deschisă

  Famenul etiopian – condiția de bază

  Filip a zis: „Dacă crezi din toată inima, se poate.” Famenul a răspuns: „Cred că Isus Hristos este fiul lui Dumnezeu.” Fapte 8:37

  Pentru famenul etiopian, ca şi pentru oricare suflet, credinţa din toată inima este vectorul principal al mântuirii. Această credinţă din toată inima nu este nici produsul efortului omenesc şi nici un scop în sine, în ciuda statutului ei permanent de condiţie de bază a primirii mântuirii.

  Credinţa personală este darul lui Dumnezeu oferit cu îndestulare şi fără discriminare tuturor. Credinţa enumerată printre darurile Du-hului este altceva decât credinţa personală care duce la mântuire. În timp ce darurile Duhului sunt înzestrări speciale şi diferenţiate de la Duhul Sfânt pentru progresul bisericii, credinţa personală este darul universal oferit în mod îndestulător tuturor oamenilor.

  Alegerea personală face ca darul credinţei să se dezvolte până la cote şi performanţe remarcabile. Lipsa de preocupare pentru acest dar face ca el să se atrofieze sau chiar să se piardă, în cele din urmă. Fame-nul etiopian a făcut dovada interesului faţă de darul credinţei şi rezultatele nu au întârziat să se arate. Convingerile sale religioase au evoluat, făcându-l în măsură să ţină pasul cu mersul evenimentelor zilelor sale. El a fost unul dintre primii oameni ai lui Dumnezeu în toată regiunea etiopiană.

  Credinţa se alimentează natural şi consistent din cercetarea Cuvântului. Scriptura este principala sursă de creştere a credinţei. În momentul în care famenul a ajuns la un moment de incertitudine şi dificultate de înţelegere şi interpretare a Scripturilor, Dumnezeu trimisese deja pe cineva să-l ajute să depăşească impedimentul. Providenţa lucrează bine cu credinţa.

  Succesul la un pas de tine:

  Credinţa este una dintre marile şanse pe care ni le oferă Dumnezeu pentru viaţa aceasta în perspectiva celei veşnice. Ea trebuie exersată mereu pentru a deveni eficientă.

  Famenul etiopian - condiția de bază - 2019. Credinţa este una dintre marile şanse pe care ni le oferă Dumnezeu pentru viaţa aceasta în perspectiva celei veşnice. Ea trebuie exersată mereu pentru a deveni eficientă.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...