Articolul precedentMai presus de imaginație
  Articolul următorPoți fi un evanghelist!

  Saul din Tars – transformări radicale

  Tremurând şi plin de frică, el a zis: „Doamne, ce vrei să fac?” „Scoală-te” i-a zis Domnul, „intră în cetate şi ţi se va spune ce trebuie să faci.” Fapte 9:6

  Viaţa lui Saul din Tars este unul dintre cele mai interesante experimente ale credinţei. Intr-o primă parte a vieţii şi tinereţii sale, Saul şi-a dezvoltat o credinţă bazată pe moştenirea tradiţiilor poporului său. El şi-a însuşit cu sârg cunoştinţele şi practica acestei credinţe. Dascălii şi cărţile i-au transmis convingeri puternice privind calea de urmat pentru viaţa personală. Acest nivel începător nu a fost de neglijat nici chiar în experienţa sa ulterioară, dar Saul avea nevoie de un salt calitativ. Continuând drumul pe acelaşi palier, el se lupta împotriva voinţei descoperite a lui Dumnezeu.

  Viaţa lui Saul din Tars avea nevoie de o transformare radicală. Acest pas trebuia făcut cu o anumită vigoare, de aceea Dumnezeu a intervenit dramatic. Saul a fost efectiv confruntat de Dumnezeu la poarta Damascului. Prima lecţie de bază pe care a învăţat-o chiar acolo, căzut în drum înaintea lui Dumnezeu, a fost dispoziţia de a se lăsa călăuzit.

  În mod paradoxal, chiar unul dintre cei pe care el venise să-i persecute şi să-i omoare a devenit primul său sfetnic şi cel care i-a împlinit primele nevoi în procesul transformării la care Dumnezeu îl supunea. Deocamdată Saul trebuia să intre în Damasc şi să fie pe fază cu ceea ce va mai urma. Pe această cale, el începuse să practice deja dependenţa de Dumnezeu şi călăuzirea Sa. Transformarea lui Saul din Tars în Pavel, apostol al neamurilor, începuse bine şi, în anii care vor urma, Dumnezeu avea să desăvârşească această lucrare, în cele mai bune condiţii.

  Succesul la un pas de tine:

  Saltul calitativ este o nevoie imperioasă, chiar dacă presupune stres enorm şi disconfort maxim. Merită. Acceptă-l!

  Saul din Tars - transformări radicale - 2019. Saltul calitativ este o nevoie imperioasă, chiar dacă presupune stres enorm şi disconfort maxim. Merită. Acceptă-l!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...