Saul din Tars – transformări radicale

Tremurând şi plin de frică, el a zis: „Doamne, ce vrei să fac?” „Scoală-te” i-a zis Domnul, „intră în cetate şi ţi se va spune ce trebuie să faci.” Fapte 9:6

Viaţa lui Saul din Tars este unul dintre cele mai interesante experimente ale credinţei. Intr-o primă parte a vieţii şi tinereţii sale, Saul şi-a dezvoltat o credinţă bazată pe moştenirea tradiţiilor poporului său. El şi-a însuşit cu sârg cunoştinţele şi practica acestei credinţe. Dascălii şi cărţile i-au transmis convingeri puternice privind calea de urmat pentru viaţa personală. Acest nivel începător nu a fost de neglijat nici chiar în experienţa sa ulterioară, dar Saul avea nevoie de un salt calitativ. Continuând drumul pe acelaşi palier, el se lupta împotriva voinţei descoperite a lui Dumnezeu.

Viaţa lui Saul din Tars avea nevoie de o transformare radicală. Acest pas trebuia făcut cu o anumită vigoare, de aceea Dumnezeu a intervenit dramatic. Saul a fost efectiv confruntat de Dumnezeu la poarta Damascului. Prima lecţie de bază pe care a învăţat-o chiar acolo, căzut în drum înaintea lui Dumnezeu, a fost dispoziţia de a se lăsa călăuzit.

În mod paradoxal, chiar unul dintre cei pe care el venise să-i persecute şi să-i omoare a devenit primul său sfetnic şi cel care i-a împlinit primele nevoi în procesul transformării la care Dumnezeu îl supunea. Deocamdată Saul trebuia să intre în Damasc şi să fie pe fază cu ceea ce va mai urma. Pe această cale, el începuse să practice deja dependenţa de Dumnezeu şi călăuzirea Sa. Transformarea lui Saul din Tars în Pavel, apostol al neamurilor, începuse bine şi, în anii care vor urma, Dumnezeu avea să desăvârşească această lucrare, în cele mai bune condiţii.

Succesul la un pas de tine:

Saltul calitativ este o nevoie imperioasă, chiar dacă presupune stres enorm şi disconfort maxim. Merită. Acceptă-l!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor