Articolul precedentMai presus de imaginație
  Articolul următorPoți fi un evanghelist!

  Saul din Tars – transformări radicale

  Tremurând şi plin de frică, el a zis: „Doamne, ce vrei să fac?” „Scoală-te” i-a zis Domnul, „intră în cetate şi ţi se va spune ce trebuie să faci.” Fapte 9:6

  Viaţa lui Saul din Tars este unul dintre cele mai interesante experimente ale credinţei. Intr-o primă parte a vieţii şi tinereţii sale, Saul şi-a dezvoltat o credinţă bazată pe moştenirea tradiţiilor poporului său. El şi-a însuşit cu sârg cunoştinţele şi practica acestei credinţe. Dascălii şi cărţile i-au transmis convingeri puternice privind calea de urmat pentru viaţa personală. Acest nivel începător nu a fost de neglijat nici chiar în experienţa sa ulterioară, dar Saul avea nevoie de un salt calitativ. Continuând drumul pe acelaşi palier, el se lupta împotriva voinţei descoperite a lui Dumnezeu.

  Viaţa lui Saul din Tars avea nevoie de o transformare radicală. Acest pas trebuia făcut cu o anumită vigoare, de aceea Dumnezeu a intervenit dramatic. Saul a fost efectiv confruntat de Dumnezeu la poarta Damascului. Prima lecţie de bază pe care a învăţat-o chiar acolo, căzut în drum înaintea lui Dumnezeu, a fost dispoziţia de a se lăsa călăuzit.

  În mod paradoxal, chiar unul dintre cei pe care el venise să-i persecute şi să-i omoare a devenit primul său sfetnic şi cel care i-a împlinit primele nevoi în procesul transformării la care Dumnezeu îl supunea. Deocamdată Saul trebuia să intre în Damasc şi să fie pe fază cu ceea ce va mai urma. Pe această cale, el începuse să practice deja dependenţa de Dumnezeu şi călăuzirea Sa. Transformarea lui Saul din Tars în Pavel, apostol al neamurilor, începuse bine şi, în anii care vor urma, Dumnezeu avea să desăvârşească această lucrare, în cele mai bune condiţii.

  Succesul la un pas de tine:

  Saltul calitativ este o nevoie imperioasă, chiar dacă presupune stres enorm şi disconfort maxim. Merită. Acceptă-l!

  Saul din Tars - transformări radicale - 2019. Saltul calitativ este o nevoie imperioasă, chiar dacă presupune stres enorm şi disconfort maxim. Merită. Acceptă-l!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...