Articolul precedentCuvinte prețioase
  Articolul următor#PentruDomnul

  Tabita – excelența grijii sociale

  În lope, era o ucenică numită Tabita, nume care, în tălmăcire, se zice Dorea. Ea facea o mulţime de Fapte bune şi milostenii. Fapte 9:36

  Dorea, sau Tabita, era o femeie cu mare har în domeniul social.

  Ea era o exemplificare strălucită a darului ajutorării altora. Ea îşi înţelegea foarte bine locul în sistem şi excela în domeniul intervenţiei sociale.

  În lucrarea ei pentru alţii, Tabita nu era dependentă de mijloacele personale de ajutorare, cât mai degrabă îşi oferea serviciile pentru folosul altora. Atunci când au vrut să-l impresioneze pe Petru cu eficienţa lucrării ei, cei ajutaţi de ea i-au prezentat mai degrabă hainele confecţionate de Tabita, decât ajutoarele materiale oferite din prisosul averilor ei. Acest detaliu ne conduce repede la ideea că Tabita nu era dependentă de sponsorii ei şi cu atât mai puţin de propriile bunuri şi mijloace.

  Raportul doctorului Luca este explicit şi sugestiv atunci când ne spune că Tabita „făcea” o mulţime de Fapte bune şi milostenii, şi nu doar că distribuia ajutoare umanitare. Tabita punea dragoste frăţească şi iubire de oameni în tot ceea ce făcea, şi acest lucru le dădea valoare faptelor. Lucrul era rostul vieţii sale şi era implicată şi dăruită cu totul acestui scop nobil.

  Tabita era dependentă de Dumnezeu, iar El onora această dependenţă prin a-i oferi o măsură suplimentară de viaţă, pe care ea avea să o dăruiască din nou slujirii aproapelui. Sensul vieţii ei era acela de a asigura un tranzit normal dinspre Dumnezeu înspre semeni şi lume.

  Acesta este sensul normal al existenţei creştinismului şi a creştinilor înşişi. Ei cer şi primesc, pentru a oferi celor din jur.

  Succesul la un pas de tine:

  Acţiunea de binefacere creştină are în sine sensuri de înălţare sufletească ce pot fi trăite numai în contextul marii conexiuni dintre Dumnezeu şi lume. Merită să trăieşti acest adevăr!

  Tabita - excelența grijii sociale - 2019. Acţiunea de binefacere creştină are în sine sensuri de înălţare sufletească ce pot fi trăite numai în contextul marii conexiuni dintre Dumnezeu şi lume. Merită să trăieşti acest adevăr!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...