Articolul precedentCuvinte prețioase
  Articolul următor#PentruDomnul

  Tabita – excelența grijii sociale

  În lope, era o ucenică numită Tabita, nume care, în tălmăcire, se zice Dorea. Ea facea o mulţime de Fapte bune şi milostenii. Fapte 9:36

  Dorea, sau Tabita, era o femeie cu mare har în domeniul social.

  Ea era o exemplificare strălucită a darului ajutorării altora. Ea îşi înţelegea foarte bine locul în sistem şi excela în domeniul intervenţiei sociale.

  În lucrarea ei pentru alţii, Tabita nu era dependentă de mijloacele personale de ajutorare, cât mai degrabă îşi oferea serviciile pentru folosul altora. Atunci când au vrut să-l impresioneze pe Petru cu eficienţa lucrării ei, cei ajutaţi de ea i-au prezentat mai degrabă hainele confecţionate de Tabita, decât ajutoarele materiale oferite din prisosul averilor ei. Acest detaliu ne conduce repede la ideea că Tabita nu era dependentă de sponsorii ei şi cu atât mai puţin de propriile bunuri şi mijloace.

  Raportul doctorului Luca este explicit şi sugestiv atunci când ne spune că Tabita „făcea” o mulţime de Fapte bune şi milostenii, şi nu doar că distribuia ajutoare umanitare. Tabita punea dragoste frăţească şi iubire de oameni în tot ceea ce făcea, şi acest lucru le dădea valoare faptelor. Lucrul era rostul vieţii sale şi era implicată şi dăruită cu totul acestui scop nobil.

  Tabita era dependentă de Dumnezeu, iar El onora această dependenţă prin a-i oferi o măsură suplimentară de viaţă, pe care ea avea să o dăruiască din nou slujirii aproapelui. Sensul vieţii ei era acela de a asigura un tranzit normal dinspre Dumnezeu înspre semeni şi lume.

  Acesta este sensul normal al existenţei creştinismului şi a creştinilor înşişi. Ei cer şi primesc, pentru a oferi celor din jur.

  Succesul la un pas de tine:

  Acţiunea de binefacere creştină are în sine sensuri de înălţare sufletească ce pot fi trăite numai în contextul marii conexiuni dintre Dumnezeu şi lume. Merită să trăieşti acest adevăr!

  Tabita - excelența grijii sociale - 2019. Acţiunea de binefacere creştină are în sine sensuri de înălţare sufletească ce pot fi trăite numai în contextul marii conexiuni dintre Dumnezeu şi lume. Merită să trăieşti acest adevăr!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...