Articolul precedentSacoul miraculos
  Articolul următorDă mai departe

  Corneliu – un centurion evlavios

  Omul acesta era cucernic şi temător de Dumnezeu, împreună cu toată casa lui. El făcea multe milostenii norodului şi se ruga totdeauna lui Dumnezeu. Fapte 10:2

  Corneliu împreună cu mulţi alţii de seama lui fac dovada că viaţa de credinţă nu este rezervată exclusiv anumitor oameni, unei anumite categorii sau unui anumit popor. Este greu de închipuit ca un ofiţer din armata de ocupaţie să adopte religia poporului cucerit. În mod normal un astfel de popor era dominat de imperiu, pentru că era mai slab. În consecinţă, şi religia unui popor cucerit ar fi trebuit să fie cucerită de religia imperiului. Dar Corneliu gândea altfel.

  Corneliu descoperise frumuseţea acestei religii a Dumnezeului viu şi creator şi o adoptase pentru el şi pentru toată casa lui. El cunoştea din experienţă dimensiunile principale ale religiei curate şi neîntinate. El acorda atenţie devoţiunii faţă de Dumnezeu şi grijii faţă de oamenii din jurul său. Adică se comporta ca şi când ar fi citit ceea ce avea să scrie mult mai târziu Iacov, care avea să spună că religia curată şi neîntinată înseamnă să îngrijim de văduve şi de orfani şi să ne păstrăm neîntinaţi faţă de lume (vezi Iacov 1:27).

  Faptul că apostolul Petru este dirijat în mod supranatural către casa lui Corneliu ne dovedeşte interesul pe care Dumnezeu îl avea în a face publică viaţa de credinţă a acestor oameni. Când a îndrăznit să calce pragul acestei familii şi a putut să-şi înfrângă prejudecăţile rasiale şi religioase, Petru a descoperit un mod absolut autentic de practică a credinţei, care depăşea cu mult viaţa multora dintre fiii lui Israel.

  Succesul la un pas de tine:

  Nu lăsa ca aparenţele să te înşele şi să te facă să limitezi credinţa doar pentru anumiţi oameni sau pentru anumite categorii. Credinţa este un bun comun, pus la dispoziţia tuturor. El trebuie doar practicat.

  Corneliu - un centurion evlavios - 2019. Nu lăsa ca aparenţele să te înşele şi să te facă să limitezi credinţa doar pentru anumiţi oameni sau pentru anumite categorii. Credinţa este un bun comun, pus la dispoziţia tuturor. El trebuie doar practicat.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...