Articolul precedentMesaje tăcute
  Articolul următorConvertirea unei Universități

  Barnaba – gata să stea alături

  Barnaba s-a dus înapoi la Tars, ca să caute pe Saul şi, când l-a găsit, l-a dus la Antiohia. Un an întreg au luat parte la adunările bisericii şi au învăţat pe mulţi oameni. Pentru întâia dată, ucenicilor li s-a dat numele de creştini în Antiohia. Fapte 11:24,25

  Barnaba era acel tip de om care vede imediat valoarea personală a fiecărui om din jurul său şi simte că este misiunea lui să-l ajute să se lanseze în lucrare. De îndată ce a luat cunoştinţă de convertirea lui Saul din Tars, Barnaba a plecat pentru a face cunoştinţă cu el şi a vedea cum putea să-i fie de folos. Se pare că, după experienţa din pustia Arabiei, Saul se retrăsese în oraşul său natal, neştiind încotro s-o apuce.

  Principala dificultate cu care se confrunta Saul din Tars era lipsa de încredere din partea bisericii, pe care o persecutase până de curând. Era normal ca atât conducătorii, cât şi membrii tinerei biserici creştine să nu se entuziasmeze prea tare la auzul veştii despre convertirea unui persecutor atât de aspru şi activ.

  Cum „situaţia de carantină” se prelungea, Barnaba a simţit că este cazul să intervină pentru a scoate lucrurile din impas. De îndată ce l-a întâlnit pe Saul, Barnaba l-a însoţit până la Antiohia, care era unul dintre cele mai puternice centre ale misiunii creştine. Barnaba s-a gândit la o familiarizare treptată a lui Saul cu biserica, dar şi a bisericii cu Saul. Un an de zile a durat această perioadă de acomodare. În tot acest timp, Barnaba şi Saul participau regulat la adunările bisericii. Probabil că adesea Saul era programat să vorbească, iar după o asemenea vorbire în care, cu siguranţă, era prezentată şi mărturia sa personală, prieteniile erau repede închegate.

  Succesul la un pas de tine:

  Caută pe cineva în jur care este promiţător, dar nu reuşeşte să câştige încrederea semenilor. S-ar putea să merite să-i dai o mână de ajutor.

  Barnaba - gata să stea alături - 2019. Caută pe cineva în jur care este promiţător, dar nu reuşeşte să câştige încrederea semenilor. S-ar putea să merite să-i dai o mână de ajutor.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...