Roda – beată de bucurie

A cunoscut glasul lui Petru. Şi de bucurie, în loc să deschidă, a alergat înlăuntru să dea de veste că Petru stă înaintea porţii. Fapte 12:14

Uneori emoţiile ne răvăşesc comportamentul şi nu mai reacţionăm cum trebuie. Şocul bucuriei, ca şi al necazului, produce acelaşi efect de dezorganizare a acţiunilor. Deruta poate să dureze câteva momente, până când se restabileşte ordinea. În asemenea momente, totul este să-ţi poţi reveni cât mai repede, să-ţi reiei cursul normal al gândirii şi să faci ceea ce este necesar.

Roda, fata din casa unde se aflau ucenicii la o întrunire de rugăciune, a auzit bătăi în uşă şi a mers să vadă cine este şi ce doreşte. Cum motivul adunării de rugăciune era detenţia lui Petru, iar Roda a auzit chiar glasul apostolului care cerea să i se deschidă, a fost atât de surprinsă de această noutate, încât, în loc să deschidă, a alergat la fraţi să le dea vestea. În acest timp. Petru continua să bată. Cum discuţia din cameră se prelungea din cauza neputinţei ucenicilor de a crede o asemenea veste, Petru şi-a intensificat bătăile, iar când în sfârşit cineva a îndrăznit totuşi să deschidă, starea de perplexitate s-a extins asupra tuturor celor prezenţi.

Rugăciunile fraţilor au fost atât de repede onorate de intervenţia lui Dumnezeu, încât nici nu le venea să creadă. Uimirea i-a lăsat fără cuvinte. Dar Petru, după ce le-a istorisit în grabă cum un înger al Domnului l-a dezlegat şi l-a scos afară din temniţă, a luat îndată măsurile de siguranţă care se impuneau. Nu era timp de pierdut, pentru că intervenţia divină cerea şi o acţiune omenească pe măsură. Curând, Irod avea să-l caute, şi nu era cazul să piardă un avantaj oferit cu atâta ingeniozitate şi generozitate de Dumnezeu.

Succesul la un pas de tine:

Când te surprinde graba cu care Dumnezeu îţi răspunde la rugăciuni, trebuie să-ţi revii repede, pentru a nu pierde avantajele oferite.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor