Articolul precedentInfectată – partea 2
  Articolul următorFolosește unealta ta

  Irod – păcat fundamental

  Îndată l-a lovit un înger al Domnului, pentru că nu dăduse slavă lui Dumnezeu. Şi a murit mâncat de viermi. Fapte 12:23

  Există lucruri care I se cuvin numai lui Dumnezeu. Folosirea lor în alte scopuri reprezintă un păcat grav. Uneori păcatele grave sunt pedepsite pe loc pentru a servi de învăţătură. Adoraţia şi slava sunt două astfel de lucruri care I se cuvin numai lui Dumnezeu.

  Irod era îmbrăcat cu toate hainele sale de gală şi vorbea poporului. Purtat pe la şcolile vremii. Irod stăpânea foarte bine arta oratoriei. Poziţia sa publică îi crea un anumit avantaj şi curând a început să favorizeze dezvoltarea cultului personalităţii. Acest lucru era la modă, din moment ce împăraţii de la Roma practicau fără nicio jenă cultul împăratului.

  În toiul discursului lui Irod, cineva a avut ideea să-l aclame ca dumnezeu. Poporul a observat că vorbitorul agrea această ovaţie, aşa că mulţimea adunată i-a adus omagii peste omagii. Irod se afla în delir la auzul cuvintelor de preamărire ale mulţimii extaziate de propria inovaţie. Nu a trecut mult, şi lucrurile au început să depăşească măsura. Irod era cu adevărat într-o postură inadmisibilă.

  Şi atunci s-a produs dezastrul. Vorbitorul s-a oprit brusc, s-a schimbat la faţă şi a început să dea semne că are nevoie de ajutor. Cei apropiaţi I-au înconjurat şi l-au scos repede pe braţe, în văzul mulţimii rămase fără glas. Curând s-a răspândit vestea că Irod s-a stins din viaţă lovit de o molimă misterioasă. Nimeni nu ştia exact cum se chema acea suferinţă, doar că trupul i-a fost invadat de viermi, care l-au devorat de viu, pur şi simplu, sub privirile neputincioase ale admiratorilor şi doctorilor săi.

  Succesul la un pas de tine:

  Lucrurile cuvenite lui Dumnezeu nu le pot fi atribuite oamenilor. Adoraţia şi slava sunt rezervate pentru El. Recunoaşte acest lucru şi dă-I lui Dumnezeu ce I se cuvine!

  Irod - păcat fundamental - 2019. Lucrurile cuvenite lui Dumnezeu nu le pot fi atribuite oamenilor. Adoraţia şi slava sunt rezervate pentru El. Recunoaşte acest lucru şi dă-I lui Dumnezeu ce I se cuvine!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...