Articolul precedentInfectată – partea 2
  Articolul următorFolosește unealta ta

  Irod – păcat fundamental

  Îndată l-a lovit un înger al Domnului, pentru că nu dăduse slavă lui Dumnezeu. Şi a murit mâncat de viermi. Fapte 12:23

  Există lucruri care I se cuvin numai lui Dumnezeu. Folosirea lor în alte scopuri reprezintă un păcat grav. Uneori păcatele grave sunt pedepsite pe loc pentru a servi de învăţătură. Adoraţia şi slava sunt două astfel de lucruri care I se cuvin numai lui Dumnezeu.

  Irod era îmbrăcat cu toate hainele sale de gală şi vorbea poporului. Purtat pe la şcolile vremii. Irod stăpânea foarte bine arta oratoriei. Poziţia sa publică îi crea un anumit avantaj şi curând a început să favorizeze dezvoltarea cultului personalităţii. Acest lucru era la modă, din moment ce împăraţii de la Roma practicau fără nicio jenă cultul împăratului.

  În toiul discursului lui Irod, cineva a avut ideea să-l aclame ca dumnezeu. Poporul a observat că vorbitorul agrea această ovaţie, aşa că mulţimea adunată i-a adus omagii peste omagii. Irod se afla în delir la auzul cuvintelor de preamărire ale mulţimii extaziate de propria inovaţie. Nu a trecut mult, şi lucrurile au început să depăşească măsura. Irod era cu adevărat într-o postură inadmisibilă.

  Şi atunci s-a produs dezastrul. Vorbitorul s-a oprit brusc, s-a schimbat la faţă şi a început să dea semne că are nevoie de ajutor. Cei apropiaţi I-au înconjurat şi l-au scos repede pe braţe, în văzul mulţimii rămase fără glas. Curând s-a răspândit vestea că Irod s-a stins din viaţă lovit de o molimă misterioasă. Nimeni nu ştia exact cum se chema acea suferinţă, doar că trupul i-a fost invadat de viermi, care l-au devorat de viu, pur şi simplu, sub privirile neputincioase ale admiratorilor şi doctorilor săi.

  Succesul la un pas de tine:

  Lucrurile cuvenite lui Dumnezeu nu le pot fi atribuite oamenilor. Adoraţia şi slava sunt rezervate pentru El. Recunoaşte acest lucru şi dă-I lui Dumnezeu ce I se cuvine!

  Irod - păcat fundamental - 2019. Lucrurile cuvenite lui Dumnezeu nu le pot fi atribuite oamenilor. Adoraţia şi slava sunt rezervate pentru El. Recunoaşte acest lucru şi dă-I lui Dumnezeu ce I se cuvine!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...