Articolul precedentNu totul este despre tine
  Articolul următorGolul din noi

  Sergius Paulus – interesat de Cuvânt

  Acesta din urmă a chemat pe Barnaba şi pe Saul şi şi-a arătat dorinţa să audă Cuvântul lui Dumnezeu. Fapte 13:7

  Sergius Paulus, guvernatorul Ciprului, era destul de obişnuit cu tradiţiile evreieşti, deoarece unul dintre apropiaţii săi era evreu de frunte. Elima era înzestrat chiar cu puteri supranaturale şi se bucura de compania lui Sergius.

  Când a apărut grupul lui Saul, care se mai chema şi Pavel, guvernatorul şi-a manifestat interesul pentru ideile răspândite de aceştia. I-a chemat la el acasă şi şi-a luat timp să-i asculte. Atenţia cu care urmărea discursul lui Pavel era o mare încurajare pentru vorbitor să continue. Din timp în timp, acest ascultător unic şi de mare preţ cerea lămuriri şi explicaţii suplimentare. Pavel, Barnaba şi Ioan Marcu se aflau în culmea bucuriei. Evanghelia avea o mare şansă pe această insulă, din moment ce însuşi guvernatorul era interesat de adevăr.

  Sergius Paulus facea încă o dată demonstraţia că religia creştină nu este rezervată numai unui popor şi nu are caracter naţional. Creştinismul, sau mai precis religia Viului Dumnezeu, se adresa inimii celor dispuşi, doritori şi căutători după mântuire. Guvernatorul făcuse progrese importante pe calea întoarcerii sale la Dumnezeu, iar lecturile biblice ţinute de Pavel şi asociaţii săi completau în mod armonios volumul de cunoştinţe esenţiale despre mântuire. Sergius era foarte aproape de a face schimbări importante în viaţa sa devoţională şi publică şi era evident că Duhul lui Dumnezeu lucra cu folos asupra minţii şi inimii lui. Deşi guvernator, el nu vedea nicio contradicţie între poziţia sa publică şi posibilitatea de a deveni creştin. Treptat, mintea sa se pregătea să facă pasul decisiv.

  Succesul la un pas de tine:

  Poziţia socială n-ar trebui să constituie un impediment pentru primirea credinţei. Doar poziţia inimii poate crea dificultăţi. Alegerea îţi aparţine.

  Sergius Paulus - interesat de Cuvânt - 2019. Poziţia socială n-ar trebui să constituie un impediment pentru primirea credinţei. Doar poziţia inimii poate crea dificultăţi. Alegerea îţi aparţine.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...