Articolul precedentRăspunzând apelului
  Articolul următorCunoașterea

  Elima – vrăjitor fără scrupule

  Dar Elima, vrăjitorul, căci aşa se tâlcuieşte numele lui, le stătea împotrivă şi căuta să abată pe dregător de la credinţă. Fapte 13:8

  Sergius Paulus făcuse progrese importante în credinţă, dar s-a văzut dintr-odată în mare dilemă. Primul său învăţător şi consilierul său de suflet, Elima, nu era deloc mulţumit cu ideile aduse de proaspeţii vizitatori. El făcea tot ce-i stătea în putere pentru a-i abate mintea de la noutăţile pe care aceştia i le vesteau. Elima era un fel de profet şi dispunea de o serie de tehnici oculte care-l impresionaseră adesea pe guvernator, iar cuvintele sale aveau un mare impact asupra sufletului lui.

  Pavel şi colaboratorii săi se aflau într-un moment de cumpănă, aşa că s-au hotărât să acţioneze. Nu era drept ca inima aleasă a guvernatorului să fie dusă în eroare de tertipurile lui Elima, aşa că Pavel l-a provocat la duel. Chiar în faţa lui Sergius Paulus, puterea ocultă a lui Elima a fost înfrântă, iar el, ruşinat şi rămas temporar fără vedere, căuta pe cineva să-l ajute să părăsească terenul de luptă.

  În faţa acestei confruntări deschise între puterea lui Dumnezeu şi puterea întunericului, Sergius Paulus era în poziţia de a face alegerea personală în deplină libertate. Influenţa răului şi oferta lui Dumnezeu stăteau înaintea sa şi el era singurul care putea să decidă pentru sine.

  Raportul doctorului Luca ne aduce vestea că guvernatorul era uimit şi a crezut, ceea ce denotă că făcuse alegerea cea bună. Cu aceasta, programul misionar de pe insulă a luat sfârşit, iar grupul lui Pavel s-a pregătit să-şi continue periplul, întorcându-se din nou spre Asia Mică. Neputinţa lui Elima avea să mai mărturisească o vreme despre superioritatea Evangheliei.

  Succesul la un pas de tine:

  Puterea satanică este reală, dar puterea lui Dumnezeu este superioară. Nu trebuie să te temi de Satana câtă vreme îl alegi pe Dumnezeu.

  Elima - vrăjitor fără scrupule - 2019. Puterea satanică este reală, dar puterea lui Dumnezeu este superioară. Nu trebuie să te temi de Satana câtă vreme îl alegi pe Dumnezeu.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...