Articolul precedentRăspunzând apelului
  Articolul următorCunoașterea

  Elima – vrăjitor fără scrupule

  Dar Elima, vrăjitorul, căci aşa se tâlcuieşte numele lui, le stătea împotrivă şi căuta să abată pe dregător de la credinţă. Fapte 13:8

  Sergius Paulus făcuse progrese importante în credinţă, dar s-a văzut dintr-odată în mare dilemă. Primul său învăţător şi consilierul său de suflet, Elima, nu era deloc mulţumit cu ideile aduse de proaspeţii vizitatori. El făcea tot ce-i stătea în putere pentru a-i abate mintea de la noutăţile pe care aceştia i le vesteau. Elima era un fel de profet şi dispunea de o serie de tehnici oculte care-l impresionaseră adesea pe guvernator, iar cuvintele sale aveau un mare impact asupra sufletului lui.

  Pavel şi colaboratorii săi se aflau într-un moment de cumpănă, aşa că s-au hotărât să acţioneze. Nu era drept ca inima aleasă a guvernatorului să fie dusă în eroare de tertipurile lui Elima, aşa că Pavel l-a provocat la duel. Chiar în faţa lui Sergius Paulus, puterea ocultă a lui Elima a fost înfrântă, iar el, ruşinat şi rămas temporar fără vedere, căuta pe cineva să-l ajute să părăsească terenul de luptă.

  În faţa acestei confruntări deschise între puterea lui Dumnezeu şi puterea întunericului, Sergius Paulus era în poziţia de a face alegerea personală în deplină libertate. Influenţa răului şi oferta lui Dumnezeu stăteau înaintea sa şi el era singurul care putea să decidă pentru sine.

  Raportul doctorului Luca ne aduce vestea că guvernatorul era uimit şi a crezut, ceea ce denotă că făcuse alegerea cea bună. Cu aceasta, programul misionar de pe insulă a luat sfârşit, iar grupul lui Pavel s-a pregătit să-şi continue periplul, întorcându-se din nou spre Asia Mică. Neputinţa lui Elima avea să mai mărturisească o vreme despre superioritatea Evangheliei.

  Succesul la un pas de tine:

  Puterea satanică este reală, dar puterea lui Dumnezeu este superioară. Nu trebuie să te temi de Satana câtă vreme îl alegi pe Dumnezeu.

  Elima - vrăjitor fără scrupule - 2019. Puterea satanică este reală, dar puterea lui Dumnezeu este superioară. Nu trebuie să te temi de Satana câtă vreme îl alegi pe Dumnezeu.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...