Articolul precedentSe aproprie iarna
  Articolul următorFă-le cunoștință cu Tatăl tău

  Timotei – tânăr și vorbit de bine

  În urmă, Pavel s-a dus la Derbe şi la Listra. Şi iată că acolo era un ucenic numit Timotei, fiul unei iudaice credincioase şi al unui tată grec. Fraţii din Listra şi Iconia îl vorbeau de bine. Fapte 16:1,2

  Timotei este o demonstraţie a eficienţei educaţiei religioase din familie. Bunica şi mama sa erau evreice credincioase şi, chiar dacă tatăl lui era grec, acest lucru nu l-a împiedicat să primească o educaţie religioasă corespunzătoare. Timotei şi-a însuşit de timpuriu cunoştinţele biblice necesare, iar când a venit credinţa cea nouă, el a devenit un adept consacrat al acesteia. Cele două femei se aflau în bune relaţii cu grupurile de credincioşi din zonă şi Timotei ajunsese să fie cunoscut ca un tânăr promiţător în ale credinţei.

  Încrederea publică se câştigă încet şi cu migală. Pavel ştia prea bine din propria experienţă ce înseamnă acest lucru. Faptul că Timotei avea deja un capital de încredere în faţa credincioşilor din zonă l-a făcut pe Pavel să-i acorde o atenţie specială acestui potenţial conducător creştin. Curând, echipa de misionari aflaţi în turneu avea să se întărească în mod considerabil prin alăturarea lui Timotei. Această proaspătă achiziţie avea să dea o forţă nouă misiunii, mai ales că la Conciliul de la Ierusalim se luaseră o serie de hotărâri de promovare a intereselor Evangheliei printre greci.

  Pentru că originea lui Timotei era grecească, iudeii din zonă au ridicat o serie de probleme, aşa că Pavel a făcut un gest care, deşi contravenea propriilor convingeri, era de o importanţă strategică pentru reuşita programului său misionar. El l-a circumcis pe Timotei şi a făcut ca lucrul acesta să fie bine cunoscut printre iudei.

  Succesul la un pas de tine:

  Să fii tânăr şi recunoscut ca fiind de valoare este un atu pentru reuşita misiunii. Ajută un tânăr să câştige prestigiu!

  Timotei - tânăr și vorbit de bine - 2019. Să fii tânăr şi recunoscut ca fiind de valoare este un atu pentru reuşita misiunii. Ajută un tânăr să câştige prestigiu!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...