Articolul precedentO ascunzătoare foarte bună
  Articolul următorCât de naivi suntem

  Lidia – patroana cu inimă aleasă

  Una din ele numită Lidia, vânzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu şi asculta. Domnul i-a deschis inima ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel. Fapte 16;14

  Există trei elemente care făceau din Lidia, patroana cea cu inima aleasă, o femeie de nădejde în perspectiva promovării Evangheliei în Europa. Ea era o femeie prosperă şi făcea parte din protipendada cetăţii, având o afacere cu purpură în Asia Mică, în timp ce locuia în Filipi din Macedonia.

  În primul rând, Lidia se remarcase ca o închinătoare practicantă a religiei Viului Dumnezeu. În programul ei obişnuit săptămânal, participarea la întrunirile religioase era un obicei regulat. Este adevărat că nu erau suficienţi închinători în cetate pentru a putea organiza o sinagogă, dar la locul de închinare organizat pe marginea râului, Lidia era nelipsită. Cum numărul era foarte mic, Lidia se remarca uşor printre participanţii consecvenţi.

  Dispoziţia personală a Lidiei era una de interes şi ascultare. Ea dorea să-şi îmbunătăţească permanent experienţa şi cunoştinţele cu tot ce era nou şi de valoare. Această orientare personală a făcut ca această femeie influentă să devină una dintre cele mai puternice susţinătoare ale Evangheliei.

  Al treilea element notat de Luca este faptul că Dumnezeu îi deschidea Lidiei inima pentru primirea credinţei. În timp ce ea era interesată şi căuta lucrurile sfinte. Dumnezeu venea în întâmpinarea căutărilor ei, deschizându-i inima să priceapă şi să primească adevărurile avansate ale credinţei.

  Succesul la un pas de tine:

  Binecuvântările Lidiei sunt la dispoziţia fiecărui suflet interesat şi căutător. Dumnezeu este gata să onoreze orice dorinţă în domeniu.

  Lidia - patroana cu inimă aleasă - 2019. Binecuvântările Lidiei sunt la dispoziţia fiecărui suflet interesat şi căutător. Dumnezeu este gata să onoreze orice dorinţă în domeniu.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...