Articolul precedentO ascunzătoare foarte bună
  Articolul următorCât de naivi suntem

  Lidia – patroana cu inimă aleasă

  Una din ele numită Lidia, vânzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu şi asculta. Domnul i-a deschis inima ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel. Fapte 16;14

  Există trei elemente care făceau din Lidia, patroana cea cu inima aleasă, o femeie de nădejde în perspectiva promovării Evangheliei în Europa. Ea era o femeie prosperă şi făcea parte din protipendada cetăţii, având o afacere cu purpură în Asia Mică, în timp ce locuia în Filipi din Macedonia.

  În primul rând, Lidia se remarcase ca o închinătoare practicantă a religiei Viului Dumnezeu. În programul ei obişnuit săptămânal, participarea la întrunirile religioase era un obicei regulat. Este adevărat că nu erau suficienţi închinători în cetate pentru a putea organiza o sinagogă, dar la locul de închinare organizat pe marginea râului, Lidia era nelipsită. Cum numărul era foarte mic, Lidia se remarca uşor printre participanţii consecvenţi.

  Dispoziţia personală a Lidiei era una de interes şi ascultare. Ea dorea să-şi îmbunătăţească permanent experienţa şi cunoştinţele cu tot ce era nou şi de valoare. Această orientare personală a făcut ca această femeie influentă să devină una dintre cele mai puternice susţinătoare ale Evangheliei.

  Al treilea element notat de Luca este faptul că Dumnezeu îi deschidea Lidiei inima pentru primirea credinţei. În timp ce ea era interesată şi căuta lucrurile sfinte. Dumnezeu venea în întâmpinarea căutărilor ei, deschizându-i inima să priceapă şi să primească adevărurile avansate ale credinţei.

  Succesul la un pas de tine:

  Binecuvântările Lidiei sunt la dispoziţia fiecărui suflet interesat şi căutător. Dumnezeu este gata să onoreze orice dorinţă în domeniu.

  Lidia - patroana cu inimă aleasă - 2019. Binecuvântările Lidiei sunt la dispoziţia fiecărui suflet interesat şi căutător. Dumnezeu este gata să onoreze orice dorinţă în domeniu.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...