Articolul precedentIntrusul
  Articolul următorScuza seculară

  Temnicerul din Filipi – saltul calitativ

  I-a scos afară şi le-a zis: „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?” Fapte 16:30

  Temnicerul din Filipi a primit în custodie nişte persoane foarte aparte. Nu aveau nimic comun cu răufăcătorii cu care era obişnuit. Aceştia nu înjurau, nu erau mânioşi pe paznici şi nici nu proferau cuvinte de nimic şi de ocară. Dimpotrivă, ei începuseră să cânte în timp ce oamenii închisorii îi imobilizau zdravăn în butuci şi fiare. Muzica acestor doi străini era parcă venită din altă lume şi nu se potrivea deloc cu ceea ce mai ştia temnicerul. Parcă aducea destul de mult cu imnurile evreilor, dar era ceva deosebit în aceste cântări.

  Cam pe la miezul nopţii s-a auzit un sunet puternic şi a avut loc un cutremur de pământ. Temnicerul s-a trezit din somn şi s-a repezit la porţile temniţei. Acestea erau deschise în lături, iar prizonierii liberi, scăpaţi din legăturile lor. În cazul în care vreunul dintre ei ar fi evadat, viaţa temnicerului ar fi fost în mare pericol. Legea romană era necruţătoare în asemenea cazuri, aşa că omul a intrat dintr-odată în panică. Mai bine să-şi ia singur viaţa decât să fie executat ca laş şi trădător.

  Pavel a strigat cu toată puterea să nu-şi facă niciun rău, pentru că toţi deţinuţii se aflau la locurile lor. Erau puţin şocaţi şi ei de zgomotul acela puternic, dar nu fugise niciunul. Auzind aceste cuvinte, temnicerul a început să fie cuprins de simţăminte dintre cele mai noi şi bizare pentru el. Era uimit şi plin de o bucurie pe care nu o mai simţise niciodată. Cu siguranţă că aceasta avea de-a face cu secretul celor doi deţinuţi cântăreţi. Aşa că omul i-a luat în casă pentru a-i asculta cu luare aminte. Îndată, temnicerul a fost convins nu numai de nevinovăţia celor doi, dar şi de valoarea mărturisirii lor.

  Succesul la un pas de tine:

  Saltul calitativ al credinţei se poate face şi pe căi mai puţin abrupte decât cea a temnicerului. Pentru fiecare om, Dumnezeu are o cale personală.

  Temnicerul din Filipi - saltul calitativ - 2019. Saltul calitativ al credinţei se poate face şi pe căi mai puţin abrupte decât cea a temnicerului. Pentru fiecare om, Dumnezeu are o cale personală.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...