Articolul precedentÎngeri responsabili
  Articolul următorEcuație

  Iudeii din Bereea – o inimă mai aleasă

  Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decât cei din Tesalonic. Au primit Cuvântul cu toată râvna şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea este aşa. Fapte 17;11

  Iudeii din Bereea aveau o trăsătură specifică. Ei cercetau Biblia acasă şi verificau afirmaţiile făcute la sinagogă de către propovăduitorii noii credinţe. Bereenii doreau să se convingă de biblicitatea afirmaţiilor lui Pavel şi ale însoţitorilor săi şi să-şi formeze convingeri personale. Ei nu acceptau ca alţii să studieze şi să se roage pentru ei. Bereenii studiau în particular subiectele discutate la întrunirile publice.

  Această linie de gândire şi practică a fost dată ca exemplu de mulţi teologi şi învăţători ca fiind una dintre cele mai bune metode de creştere spirituală. Pe această cale. fiecare credincios devine un cercetător stabil şi bine întemeiat în cunoaşterea Sfintelor Scripturi. Cartea Sfântă devine foarte bine cunoscută şi afirmaţiile ei sunt însuşite în mod personal.

  Practica bereeană a studiului biblic respectă atât libertatea personală de gândire, cât şi principiul luminării personale în cercetarea Cuvântului. Pe această cale, biserica a devenit comunitatea indivizilor care şi-au format convingeri comune pe baza studiului personal. Asemenea credincioşi nu pot fi duşi uşor în rătăcire de învăţători falşi, pentru că ei nu depind de alţii în ceea ce priveşte înţelegerea Scripturilor. La rândul lor, aceşti credincioşi devin ei înşişi învăţători şi misionari propovăduitori, pentru că mânuiesc Scriptura cu îndemânare şi convingeri personale ferme.

  Acest sistem de viaţă internă este mult mai stabil şi eficient decât acela în care câţiva erudiţi fixează un set de convingeri pentru toţi ceilalţi, care nu pot supravieţui decât numai la adăpostul sistemului.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai ocazia să ajungi la esenţa Evangheliei prin studiu personal. Dumnezeu este nerăbdător să-L cunoşti în acest mod.

  Iudeii din Bereea - o inimă mai aleasă - 2019. Ai ocazia să ajungi la esenţa Evangheliei prin studiu personal. Dumnezeu este nerăbdător să-L cunoşti în acest mod.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...