Articolul precedentÎngeri responsabili
  Articolul următorEcuație

  Iudeii din Bereea – o inimă mai aleasă

  Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decât cei din Tesalonic. Au primit Cuvântul cu toată râvna şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea este aşa. Fapte 17;11

  Iudeii din Bereea aveau o trăsătură specifică. Ei cercetau Biblia acasă şi verificau afirmaţiile făcute la sinagogă de către propovăduitorii noii credinţe. Bereenii doreau să se convingă de biblicitatea afirmaţiilor lui Pavel şi ale însoţitorilor săi şi să-şi formeze convingeri personale. Ei nu acceptau ca alţii să studieze şi să se roage pentru ei. Bereenii studiau în particular subiectele discutate la întrunirile publice.

  Această linie de gândire şi practică a fost dată ca exemplu de mulţi teologi şi învăţători ca fiind una dintre cele mai bune metode de creştere spirituală. Pe această cale. fiecare credincios devine un cercetător stabil şi bine întemeiat în cunoaşterea Sfintelor Scripturi. Cartea Sfântă devine foarte bine cunoscută şi afirmaţiile ei sunt însuşite în mod personal.

  Practica bereeană a studiului biblic respectă atât libertatea personală de gândire, cât şi principiul luminării personale în cercetarea Cuvântului. Pe această cale, biserica a devenit comunitatea indivizilor care şi-au format convingeri comune pe baza studiului personal. Asemenea credincioşi nu pot fi duşi uşor în rătăcire de învăţători falşi, pentru că ei nu depind de alţii în ceea ce priveşte înţelegerea Scripturilor. La rândul lor, aceşti credincioşi devin ei înşişi învăţători şi misionari propovăduitori, pentru că mânuiesc Scriptura cu îndemânare şi convingeri personale ferme.

  Acest sistem de viaţă internă este mult mai stabil şi eficient decât acela în care câţiva erudiţi fixează un set de convingeri pentru toţi ceilalţi, care nu pot supravieţui decât numai la adăpostul sistemului.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai ocazia să ajungi la esenţa Evangheliei prin studiu personal. Dumnezeu este nerăbdător să-L cunoşti în acest mod.

  Iudeii din Bereea - o inimă mai aleasă - 2019. Ai ocazia să ajungi la esenţa Evangheliei prin studiu personal. Dumnezeu este nerăbdător să-L cunoşti în acest mod.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...