Articolul precedentMelancolia mutării
  Articolul următorSperanța din marea Dezamăgire

  Atenienii – consumatori de știri

  Căci toţi atenienii şi străinii care stăteau în Atena nu-şi petreceau vremea cu nimic altceva decât să spună sau să asculte ceva nou. Fapte 17:21

  Atenienii erau mari consumatori de ştiri şi noutăţi. Cetatea devenise vestită pentru locurile sale publice unde oamenii se adunau pentru a asculta oratori de marcă. Cum spiritul uman se plictiseşte repede, la Atena erau la mare căutare acei vorbitori care aduceau idei noi.

  Folosind această trăsătură caracteristică locuitorilor Atenei, Pavel a venit cu o veste nouă despre un Dumnezeu pe care atenienii nu-L cunoşteau. El a folosit cele mai frumoase argumente chiar din cultura ate-nienilor, dar când aceştia au auzit despre învierea morţilor, au început să-şi bată joc de el, iar alţii l-au rugat să încheie expunerea, promiţând că îl vor asculta altă dată.

  Se pare că dorinţa atenienilor după noutăţi era foarte selectivă. Ei apreciau acele lucruri şi întâmplări care nu le afectau existenţa sau convingerile. Când era vorba însă să audă ceva care le cerea să acţioneze sau să accepte o schimbare a convingerilor, cheful lor după lucruri noi se topea repede, făcând loc nerăbdării de a auzi altceva.

  Evanghelia cere mai mult decât curiozitatea de a afla noutăţi. Ea este cea mai interesantă noutate, dar este o veste bună care cere schimbări radicale în viaţă. Partea frumoasă este că puterea acestei schimbări vine de la Dumnezeu, dar domeniul de manifestare este viaţa omului, ceea ce implică adeziunea şi responsabilitatea personală. Asemenea dispoziţii le lipseau atenienilor. Prin urmare, doar un mic număr dintre aceştia au luat în serios cuvintele lui Pavel şi au fost dispuşi să i se alăture.

  Succesul la un pas de tine:

  Doar ascultarea ştirilor nu conduce la niciun beneficiu personal. Atunci când noutăţile produc schimbări în viaţă, ascultarea lor devine rentabilă.

  Atenienii - consumatori de știri - 2019. Doar ascultarea ştirilor nu conduce la niciun beneficiu personal. Atunci când noutăţile produc schimbări în viaţă, ascultarea lor devine rentabilă.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...