Articolul precedentMelancolia mutării
  Articolul următorSperanța din marea Dezamăgire

  Atenienii – consumatori de știri

  Căci toţi atenienii şi străinii care stăteau în Atena nu-şi petreceau vremea cu nimic altceva decât să spună sau să asculte ceva nou. Fapte 17:21

  Atenienii erau mari consumatori de ştiri şi noutăţi. Cetatea devenise vestită pentru locurile sale publice unde oamenii se adunau pentru a asculta oratori de marcă. Cum spiritul uman se plictiseşte repede, la Atena erau la mare căutare acei vorbitori care aduceau idei noi.

  Folosind această trăsătură caracteristică locuitorilor Atenei, Pavel a venit cu o veste nouă despre un Dumnezeu pe care atenienii nu-L cunoşteau. El a folosit cele mai frumoase argumente chiar din cultura ate-nienilor, dar când aceştia au auzit despre învierea morţilor, au început să-şi bată joc de el, iar alţii l-au rugat să încheie expunerea, promiţând că îl vor asculta altă dată.

  Se pare că dorinţa atenienilor după noutăţi era foarte selectivă. Ei apreciau acele lucruri şi întâmplări care nu le afectau existenţa sau convingerile. Când era vorba însă să audă ceva care le cerea să acţioneze sau să accepte o schimbare a convingerilor, cheful lor după lucruri noi se topea repede, făcând loc nerăbdării de a auzi altceva.

  Evanghelia cere mai mult decât curiozitatea de a afla noutăţi. Ea este cea mai interesantă noutate, dar este o veste bună care cere schimbări radicale în viaţă. Partea frumoasă este că puterea acestei schimbări vine de la Dumnezeu, dar domeniul de manifestare este viaţa omului, ceea ce implică adeziunea şi responsabilitatea personală. Asemenea dispoziţii le lipseau atenienilor. Prin urmare, doar un mic număr dintre aceştia au luat în serios cuvintele lui Pavel şi au fost dispuşi să i se alăture.

  Succesul la un pas de tine:

  Doar ascultarea ştirilor nu conduce la niciun beneficiu personal. Atunci când noutăţile produc schimbări în viaţă, ascultarea lor devine rentabilă.

  Atenienii - consumatori de știri - 2019. Doar ascultarea ştirilor nu conduce la niciun beneficiu personal. Atunci când noutăţile produc schimbări în viaţă, ascultarea lor devine rentabilă.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...