Articolul precedentCei 80%
  Articolul următorChiar și nimicurile

  Acuila și Priscila – făcătorii de corturi

  Şi, fiindcă avea acelaşi meşteşug, a rămas la ei şi lucrau: meseria lor era facerea corturilor. Fapte 18:3

  Ajuns în Corint, Pavel a încercat o nouă abordare a oamenilor. El şi-a dat seama că doar prin cuvântări publice de la înălţimea amvonului nu se ajunge prea uşor la inima oamenilor. El a căutat deci o cale de a li se alătura şi de a se apropia de ei, prin intermediul unei meserii sau ocupaţii zilnice. Cum meseria gazdelor sale era facerea corturilor şi această meserie o cunoştea şi el, calea de acces spre inima oamenilor era deja pregătită. Ei aveau să lucreze în diverse locuri unde, fiind în legătură nemijlocită cu oamenii, aveau timp şi ocazii suficiente să le împărtăşească natural convingerile creştine.

  Unii probabil că respingeau din capul locului asemenea subiecte de conversaţie, alţii erau indiferenţi sau foarte puţin interesaţi. Făcătorii de corturi nu aveau să insiste prea mult pe lângă niciunii dintre aceştia. O altă parte dintre cei cu care erau în legătură parcă aşteptau de mult ca cineva să le explice asemenea lucruri. Aceşti misionari făcători de corturi aveau să se ocupe mai ales cu cei căutători de Dumnezeu. După ce în timpul săptămânii ei stabileau o serie de contacte, la sfârşitul celor şase zile de lucru apostolul îşi chema prietenii la întrunirile publice organizate în sinagoga din Corint.

  Cum numărul persoanelor interesate de adevăr era în creştere, Pavel a trebuit să abandoneze meseria de făcător de corturi şi să se ocupe în exclusivitate de lucrarea Evangheliei. Venirea lui Timotei şi Sila din Macedonia a avut loc tocmai când Pavel chiar avea nevoie de ajutorul lor. Dezvoltarea lucrării cerea noi forţe umane, iar aceşti colaboratori erau cel mai bun răspuns. Pavel era expert în a-şi adapta metodele la condiţiile şi resursele existente, pentru cel mai bun folos al Evangheliei.

  Succesul la un pas de tine:

  Locul de muncă poate fi cel mai potrivit loc pentru împărtăşirea convingerilor cu cei din jur.

  Acuila și Priscila - făcătorii de corturi - 2019. Locul de muncă poate fi cel mai potrivit loc pentru împărtăşirea convingerilor cu cei din jur.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...