Articolul precedentUn nou început
  Articolul următorDORINȚE NEPOTRIVITE

  Apolo – tare în Scriptură

  La Efes, a venit un iudeu numit Apolo, de neam din Alexandria. Omul acesta avea darul vorbirii şi era tare în Scripturi. Fapte 18:24

  Apolo era parcă anume făcut pentru a vorbi în public. Cultura şi formaţia sa alexandrină s-au dovedit a fi premise excelente în vestirea Evangheliei. Cum el nu cunoştea ultimele noutăţi vestite de Pavel, Acuila şi Priscila s-au ocupat puţin de el, pentru a-l echipa cu tot ce avea nevoie, ca bun combatant al Cuvântului.

  Se pare că prezentările la modă erau cele cu caracter apologetic, în care vorbitorul expunea un subiect controversat, apoi răspundea întrebărilor celor prezenţi interesaţi de detalii sau clarificări. Apolo îşi făcuse deja o faimă în arta de a prezenta şi apăra Evanghelia. Stilul dinamic şi plin de vigoare era pe măsura temperamentului său vulcanic. Dar partea cea mai tare a prezentărilor sale era maniera foarte personală în care mânuia Scriptura. Sigur că era vorba de Vechiul Testament, în timp ce Noul abia se prefigura încet, încet prin scrierile apostolilor.

  Când desfăşura Apolo sulurile Scripturii şi începea să citească pasaj după pasaj, lucrurile deveneau aşa de clare, încât niciun împotrivitor nu ar mai fi îndrăznit să-i stea contra. Numai cine nu dorea nu putea fi de acord cu un asemenea vorbitor şi cu un asemenea adevăr.

  Subiectul său preferat era Calea Domnului. Acest subiect se desfăşoară ca un fir roşu prin întreaga Scriptură şi este un fel de istorie a planului de mântuire. Istoria, profeţia şi poezia Vechiului Testament Îl descoperă treptat şi convingător pe Mesia, Cel pe care Apolo îl identifica în persoana lui Isus Hristos.

  Succesul la un pas de tine:

  Arta vorbirii în public este un dar de la Dumnezeu, dar cunoaşterea Scripturilor este la îndemâna tuturor. Poţi încerca!

  Apolo - tare în Scriptură - 2019. Arta vorbirii în public este un dar de la Dumnezeu, dar cunoaşterea Scripturilor este la îndemâna tuturor. Poţi încerca!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...