Articolul precedentUn nou început
  Articolul următorDORINȚE NEPOTRIVITE

  Apolo – tare în Scriptură

  La Efes, a venit un iudeu numit Apolo, de neam din Alexandria. Omul acesta avea darul vorbirii şi era tare în Scripturi. Fapte 18:24

  Apolo era parcă anume făcut pentru a vorbi în public. Cultura şi formaţia sa alexandrină s-au dovedit a fi premise excelente în vestirea Evangheliei. Cum el nu cunoştea ultimele noutăţi vestite de Pavel, Acuila şi Priscila s-au ocupat puţin de el, pentru a-l echipa cu tot ce avea nevoie, ca bun combatant al Cuvântului.

  Se pare că prezentările la modă erau cele cu caracter apologetic, în care vorbitorul expunea un subiect controversat, apoi răspundea întrebărilor celor prezenţi interesaţi de detalii sau clarificări. Apolo îşi făcuse deja o faimă în arta de a prezenta şi apăra Evanghelia. Stilul dinamic şi plin de vigoare era pe măsura temperamentului său vulcanic. Dar partea cea mai tare a prezentărilor sale era maniera foarte personală în care mânuia Scriptura. Sigur că era vorba de Vechiul Testament, în timp ce Noul abia se prefigura încet, încet prin scrierile apostolilor.

  Când desfăşura Apolo sulurile Scripturii şi începea să citească pasaj după pasaj, lucrurile deveneau aşa de clare, încât niciun împotrivitor nu ar mai fi îndrăznit să-i stea contra. Numai cine nu dorea nu putea fi de acord cu un asemenea vorbitor şi cu un asemenea adevăr.

  Subiectul său preferat era Calea Domnului. Acest subiect se desfăşoară ca un fir roşu prin întreaga Scriptură şi este un fel de istorie a planului de mântuire. Istoria, profeţia şi poezia Vechiului Testament Îl descoperă treptat şi convingător pe Mesia, Cel pe care Apolo îl identifica în persoana lui Isus Hristos.

  Succesul la un pas de tine:

  Arta vorbirii în public este un dar de la Dumnezeu, dar cunoaşterea Scripturilor este la îndemâna tuturor. Poţi încerca!

  Apolo - tare în Scriptură - 2019. Arta vorbirii în public este un dar de la Dumnezeu, dar cunoaşterea Scripturilor este la îndemâna tuturor. Poţi încerca!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...