Articolul precedentRegula de aur
  Articolul următorGânduri de pace şi iubire

  Dimitrie argintarul – interes de breaslă

  Un argintar, numit Dimitrie, făcea temple de argint de ale Dianei şi aducea lucrătorilor săi nu puţin câştig cu ele. Fapte 19:24

  Aşa cum se întâmplă în toate marile centre turistice, industria suvenirurilor este o ocupaţie foarte rentabilă pentru localnici. Efesul era prin excelenţă un astfel de loc. Templul Dianei, cu toate dependinţele şi serviciile pe care le oferea închinătorilor şi curioşilor veniţi din toată lumea, devenise unul dintre cele mai vestite puncte de atracţie ale lumii antice. Vizitatorii doreau să plece cu o amintire de preţ, iar această dorinţă era foarte bine satisfăcută de mici machete de argint, preînchipuind marele templu.

  Dimitrie Argintarul era unul dintre cei mai vestiţi lucrători în argint şi era dedicat trup şi suflet meseriei şi breslei meseriaşilor din domeniu. Atunci când Pavel a sosit la Efes, s-a stârnit mare vâlvă în legătură cu pericolul pe care el şi învăţătura sa o reprezentau pentru prosperitatea economică a zonei. Dimitrie Argintarul a organizat o întrunire a tuturor lucrătorilor argintari pentru a-i conştientiza de ameninţarea care venea din partea lui Pavel. Nu a lipsit mult până când teatrul să se umple de lume furioasă, stârnită de ideea lui Dimitrie.

  Din fericire, puhoiul de lume nu a reuşit să-l identifice şi să-l tragă şi pe Pavel cu ei în teatru, deşi el ar fi dorit să meargă pentru a le vorbi oamenilor. Fraţii însă s-au opus, iar guvernatorii Efesului i-au transmis acelaşi mesaj. Mânia oarbă a gloatei era prea aprinsă pentru a mai avea oamenii răbdarea să asculte argumentele raţionale ale lui Pavel. Se pare că Providenţa lucra foarte bine prin glasul fraţilor şi chiar prin orientarea înţeleaptă a conducătorilor din Efes.

  Succesul la un pas de tine:

  Mânia stârnită a opiniei publice nu poate fi calmată totdeauna prin discursuri bine pregătite. Evitarea unui asemenea conflict poate fi o variantă mai înţeleaptă.

  Dimitrie argintarul - interes de breaslă - 2019. Mânia stârnită a opiniei publice nu poate fi calmată totdeauna prin discursuri bine pregătite. Evitarea unui asemenea conflict poate fi o variantă mai înţeleaptă.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...