Articolul precedentRegula de aur
  Articolul următorGânduri de pace şi iubire

  Dimitrie argintarul – interes de breaslă

  Un argintar, numit Dimitrie, făcea temple de argint de ale Dianei şi aducea lucrătorilor săi nu puţin câştig cu ele. Fapte 19:24

  Aşa cum se întâmplă în toate marile centre turistice, industria suvenirurilor este o ocupaţie foarte rentabilă pentru localnici. Efesul era prin excelenţă un astfel de loc. Templul Dianei, cu toate dependinţele şi serviciile pe care le oferea închinătorilor şi curioşilor veniţi din toată lumea, devenise unul dintre cele mai vestite puncte de atracţie ale lumii antice. Vizitatorii doreau să plece cu o amintire de preţ, iar această dorinţă era foarte bine satisfăcută de mici machete de argint, preînchipuind marele templu.

  Dimitrie Argintarul era unul dintre cei mai vestiţi lucrători în argint şi era dedicat trup şi suflet meseriei şi breslei meseriaşilor din domeniu. Atunci când Pavel a sosit la Efes, s-a stârnit mare vâlvă în legătură cu pericolul pe care el şi învăţătura sa o reprezentau pentru prosperitatea economică a zonei. Dimitrie Argintarul a organizat o întrunire a tuturor lucrătorilor argintari pentru a-i conştientiza de ameninţarea care venea din partea lui Pavel. Nu a lipsit mult până când teatrul să se umple de lume furioasă, stârnită de ideea lui Dimitrie.

  Din fericire, puhoiul de lume nu a reuşit să-l identifice şi să-l tragă şi pe Pavel cu ei în teatru, deşi el ar fi dorit să meargă pentru a le vorbi oamenilor. Fraţii însă s-au opus, iar guvernatorii Efesului i-au transmis acelaşi mesaj. Mânia oarbă a gloatei era prea aprinsă pentru a mai avea oamenii răbdarea să asculte argumentele raţionale ale lui Pavel. Se pare că Providenţa lucra foarte bine prin glasul fraţilor şi chiar prin orientarea înţeleaptă a conducătorilor din Efes.

  Succesul la un pas de tine:

  Mânia stârnită a opiniei publice nu poate fi calmată totdeauna prin discursuri bine pregătite. Evitarea unui asemenea conflict poate fi o variantă mai înţeleaptă.

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...