Articolul precedentRahela plânge după copiii ei
  Articolul următorDin cenușa deznădejdii

  Logofătul din Efes – tact și chibzuință

  Căci aţi adus aici pe oamenii aceştia care nu sunt vinovaţi nici de jefuirea templului, nici de hulă împotriva zeiţei noastre. Fapte 19:37

  Logofătul din Efes s-a dovedit a fi un conducător de mase care-şi merita pe deplin onoarea postului ocupat. El a început să le vorbească celor adunaţi, prezentând lucrurile într-o manieră atât de simplă şi convingătoare, încât spiritele s-au liniştit pe dată. Nu e sigur dacă prezenţa lui Pavel ar fi avut acelaşi efect.

  Omul legii le-a explicat oamenilor că această desfăşurare de forţe nu este de niciun folos. Nimeni nu poate face vreun rău Dianei şi templului ei, aşa că adunarea lor în sprijinirea zeiţei este neavenită şi fără folos. În ceea ce priveşte plângerea lui Dimitrie, numai un proces civil legal ar putea da câştig de cauză celor păgubiţi, iar teatrul nu era locul dedicat unor asemenea judecăţi.

  Cât despre evreii pe care poporul îi târâseră în teatru, nu puteau fi învinuiţi nici de jefuirea templului şi nici de afirmaţii nepoliticoase împotriva zeiţei cetăţii. La urma urmei, a explicat logofătul, această adunare populară era ilegală şi organizatorii puteau fi traşi la răspundere penală. În aceste condiţii, emoţia adunării a scăzut brusc, iar logofătul a declarat întrunirea încheiată, lăsând poporul să plece în linişte acasă.

  Logofătul din Efes a ştiut exact cum să intervină şi ce să spună pentru a aduce lucrurile sub control. Intervenţia sa face dovada experienţei şi competenţei în domeniul său de referinţă. Cuvintele lui înţelepte şi-au dovedit pe loc efectul, iar avertizările au descurajat continuarea zarvei, fără să rănească sau să ofenseze pe cineva.

  Succesul la un pas de tine:

  Lucrul cu mulţimile înfuriate cere calm şi chibzuinţă. În asemenea ocazii, cuvintele potrivite se pot dovedi de aur.

  Logofătul din Efes - tact și chibzuință - 2019. Lucrul cu mulţimile înfuriate cere calm şi chibzuinţă. În asemenea ocazii, cuvintele potrivite se pot dovedi de aur.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...