Eutih – riscul uitatului pe fereastră

  Şi un tânăr, numit Eutih, care stătea pe fereastră, a adormit de-a binelea în timpul lungii vorbiri a lui Pavel; biruit de somn, a căzut jos din catul al treilea şi a fost ridicat mort. Fapte 20:9

  Ferestrele constituie o necesitate pentru o casă. Prin ferestre vin lumina şi aerul şi tot prin fereastră avem legătura cu lumea. Dar ele pot deveni un risc major atunci când se abuzează de ele. Devin locul pe unde pot pătrunde hoţii sau pe unde se poate cădea afară. Acest risc din urmă s-a dovedit a fi real pentru Eutih.

  Pavel era plin de vervă, iar fraţii erau doritori să-l asculte, aşa că el continua să predice. Trecând de la un subiect la altul, s-a făcut târziu, iar fraţii au adus lămpi pentru a putea asculta în continuare. Eutih ar fi vrut să mai audă ce spunea Pavel, dar somnul începea să-l cuprindă, aşa că s-a tras la fereastră, unde era mai mult aer. Cum nu prea erau locuri pe bănci, Eutih s-a aşezat pe pervaz, încercând să rămână treaz. Numai că somnul l-a cuprins şi, pierzându-şi echilibrul, a căzut în gol. O bufnitură din curte l-a făcut pe Pavel să-şi oprească predica şi să alerge şi el jos, tocmai când fraţii ridicau trupul fără viaţă a lui Eutih.

  Din fericire, acest moment de derută a devenit ocazia lui Pavel de a-şi proba darul minunilor, iar rugăciunea sa a fost ascultată şi Eutih, readus la viaţă. Cuprinşi de o înviorare nouă, ascultătorii au continuat să urmărească şi restul predicii lui Pavel. El avea atâtea să le spună şi ei aveau aşa de mare nevoie să afle tot ce era necesar pentru păstrarea credinţei şi pentru creşterea personală! Probabil că, pentru multă vreme, Eutih nu avea să se mai apropie de fereastră, conştient de riscurile pe care aceasta le presupune.

  Succesul la un pas de tine:

  Priveşte pe fereastră, dar ai grijă să nu fii furat de peisaj, pentru că s-ar putea să nu mai aibă cine să intervină.

  Eutih - riscul uitatului pe fereastră - 2019. Priveşte pe fereastră, dar ai grijă să nu fii furat de peisaj, pentru că s-ar putea să nu mai aibă cine să intervină.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...