Articolul precedentA missziókerület kiapadhatatlan forássa
  Articolul următorMăreția

  Pavel – viziune de perspectivă

  În noaptea următoare. Domnul S-a arătat lui Pavel şi i-a zis: „îndrăzneşte. Pavele, căci, după cum ai mărturisit despre Mine în Ierusalim, tot aşa trebuie să mărturiseşti şi în Roma.” Fapte 23:11

  Ceea ce îi dădea siguranţă şi curaj lui Pavel în acţiunile sale riscante pentru cauza Evangheliei era sentimentul aprobării şi călăuzirii divine. Secretul reuşitei misiunii sale era foarte mult determinat de acest aspect al vieţii lui spirituale. Din timp în timp, apostolul primea descoperiri de la Dumnezeu care îi confirmau faptul că el continua să se afle în atenţia Sa. Astfel apostolul putea să-şi facă socotelile cu privire la perspectiva imediată şi la cea pe termen lung. În noaptea care a urmat înfăţişării sale înaintea sinedriului, Pavel a primit o descoperire cu privire la planul pe care Dumnezeu îl avea cu el, de a ajunge la Roma. Apostolul ar fi dorit de multă vreme să facă o asemenea călătorie, însă mereu a fost împiedicat, iar proiectata vizită în cetatea de scaun a cezarului era din nou amânată. Pavel nu s-a gândit niciodată că o asemenea călătorie se va face pe cheltuiala statului, iar el urma să fie însoţit de serioase forţe de ordine ale imperiului.

  O asemenea descoperire a planului lui Dumnezeu era de cea mai mare valoare pentru a-l susţine în credinţă pe Pavel, prin şirul ameţitor de primejdii şi nedreptăţi prin care avea să treacă până să ajungă la Roma. Odată ce cunoştea ţinta pe termen lung a călătoriei, apostolul avea suficientă lumină pentru a şti să cumpănească detaliile zilnice. Dacă Dumnezeu îi aşezase deja înainte destinaţia, Pavel putea spera că va primi înţelepciune de sus pentru fiecare pas.

  Succesul la un pas de tine:

  Un plan pe termen lung te poate ajuta să-ţi ordonezi mai bine deciziile zilnice. Când ştii unde vrei să ajungi, ştii mai bine pe unde s-o iei.

  Pavel - viziune de perspectivă - 2019. Un plan pe termen lung te poate ajuta să-ţi ordonezi mai bine deciziile zilnice. Când ştii unde vrei să ajungi, ştii mai bine pe unde s-o iei.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...