Articolul precedentEgy új pünkösd
  Articolul următorDrum în lucru

  Nepotul lui Pavel – inițiativă și acțiune

  Fiul surorii lui Pavel a auzit de această cursă, s-a dus în cetăţuie şi a spus lui Pavel. Fapte 23:16

  Cine s-ar fi gândit că un copil poate fi un factor important de reuşită intr-o acţiune atât de tensionată şi plină de pericole, cum începea să se prefigureze cea din viaţa lui Pavel?

  Iudeii puseseră la cale un complot împotriva lui. A doua zi preoţii urmau să ceară căpitanului o nouă înfăţişare a lui Pavel înaintea lor, iar în drum spre locul de şedinţă, un grup de iudei aveau să-i ia prin surprindere pe soldaţii din escorta romană şi aveau să-l omoare pe Pavel. Acţiunea era plănuită să se desfăşoare cu aşa rapiditate, încât căpitanul să nu aibă timp să intervină. Grupul de vreo patruzeci de combatanţi iudei au făcut un jurământ că nu vor mânca şi nu vor bea nimic până nu-şi vor vedea îndeplinită această misiune cu iz de asasinat.

  Fiul surorii lui Pavel se învârtea printre oamenii care se foiau încoace şi încolo în timp ce discutau detaliile complotului. Cum a auzit despre ce era vorba, a devenit foarte atent la fiecare cuvânt. În clipa următoare, el s-a simţit chemat de Dumnezeu să intervină. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să alerge imediat la unchiul lui, pentru a-i da de ştire despre cele ce se puneau la cale. El avea încredere că unchiul Pavel ştia mai departe cum să procedeze cu informaţiile primite, pentru a dejuca planul celor răi. Probabil că iudeii complotişti au regretat profund jurământul de a nu mânca şi a nu bea până la împlinirea dorinţei lor setoase de sânge, întrucât a doua zi, la vremea acţiunii proiectate de ei, Pavel se afla în siguranţă, pe drumul spre Cezareea.

  Succesul la un pas de tine:

  Nu dispreţui devotamentul şi capacitatea de acţiune a celor tineri şi fără experienţă. Ei pot schimba radical situaţia, atunci când li se acordă încredere.

  Nepotul lui Pavel - inițiativă și acțiune - 2019. Nu dispreţui devotamentul şi capacitatea de acţiune a celor tineri şi fără experienţă. Ei pot schimba radical situaţia, atunci când li se acordă încredere.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...