Articolul precedentA lelki kegyelem különleges adománya
  Articolul următorFormarea perlei

  Claudiu Lisias – protecție și confort

  Le-a poruncit să aducă şi dobitoace pentru Pavel, ca să-l pună călare şi să-l ducă sănătos şi teafăr la dregătorul Felix. Fapte 23:24

  Autoritatea administrativă a Romei se pare că era mult mai eficientă pentru cauza Evangheliei decât erau chiar cei cărora Dumnezeu le încredinţase misiunea de a le duce neamurilor vestea bună. În timp ce patruzeci de iudei se juraseră să-l omoare pe Pavel, Claudiu Lisias, comandantul garnizoanei romane din Ierusalim, a mobilizat doi centurioni, două sute de soldaţi, şaptezeci de călăreţi şi alte două sute de lăncieri care să-l escorteze în siguranţă pe Pavel la Cezareea, capitala provinciei şi reşedinţa guvernatorului Felix. Şi pe deasupra, comandantul a luat măsuri pentru confortul lui Pavel pe tot parcursul acestei călătorii. El a poruncit să fie aduse suficiente animale de călărie pentru ca Pavel să meargă teafăr şi sănătos până la destinaţie.

  Este surprinzătoare nu numai imparţialitatea justiţiei romane în acest caz, ci şi respectul pentru cetăţenii imperiului, chiar şi atunci când se aflau în stare de arest. Sigur că vom asista la corupţie şi abuzuri din partea oamenilor din acest sistem de guvernare, dar în comparaţie cu starea de lucruri din sânul poporului ales, avantajul este de departe în favoarea imperiului.

  Este dureroasă constatarea cu privire la lipsa de respect faţă de fiinţa umană, arătată de cei chemaţi să exemplifice esenţa Legii divine, care este dragostea, în comparaţie cu romanii, consideraţi neamuri în afara Legii şi care trebuiau aduşi la cunoştinţa de Dumnezeu. Claudiu Lisias dovedeşte mai multă grijă faţă de Pavel decât Anania, marele preot de la Ierusalim, care a cerut să-l lovească peste faţă, fără motiv.

  Succesul la un pas de tine:

  Chiar şi cei greşiţi şi vinovaţi sunt oameni şi au anumite drepturi. Respectarea lor nu înseamnă slăbiciune şi decădere, ci dimpotrivă, demnitate şi dragoste. Fă aşa şi vei avea viaţă veşnică!

  Claudiu Lisias - protecție și confort - 2019. Chiar şi cei greşiţi şi vinovaţi sunt oameni şi au anumite drepturi. Respectarea lor nu înseamnă slăbiciune şi decădere, ci dimpotrivă, demnitate şi dragoste. Fă aşa şi vei avea viaţă veşnică!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...