Articolul precedentNincs meghatározott idő
  Articolul următorMeseria de începător

  Felix – amânare legală

  Felix, care ştia destul de bine despre „Calea” aceasta, i-a amânat zicând: „Am să cercetez pricina voastră până va veni căpitanul Lisias.” Fapte 24:22

  Prins la mijloc, între presiunea iudeilor, care puteau să-i creeze neplăceri trimiţând rapoarte negative la Roma, şi nevinovăţia evidentă a lui Pavel, Felix caută o soluţie de amânare legală a dezbaterilor. El constată că ar avea nevoie de depoziţia căpitanului Lisias, aşa că suspendă audierile cu argumente dintre cele mai valide.

  Motivul adevărat era însă altul. În expunerea sa, Pavel făcea referire la un subiect incomod pentru Felix: „calea” ascultării de Lege şi de proroci, care se termină cu învierea celor drepţi şi a celor nelegiuiţi. Acesta era un adevăr în faţa căruia guvernatorul nu se simţea tocmai confortabil. Sigur că faţă de laudele interminabile ale lui Terţul, „calea” prezentată de Pavel era la polul opus. Numai că, în timp ce cuvintele oratorului erau vorbe goale făcute să creeze impresie, expunerea lui Pavel aducea în atenţie lucruri de o mare solemnitate.

  Pavel nu se dezicea pe sine nici chiar atunci când era vorba să-şi apere libertatea. Pentru el, aceasta era şansa de a vesti Evanghelia unui auditoriu rarisim, cu care nu avea să se mai întâlnească prea uşor, aşa că folosea ocazia pentru a-şi prezenta solia. Urmând pe calea Maestrului său din Nazaret, el convertea orice moment din viaţă în modalitate de a-şi împlini misiunea.

  Amânarea legală a lui Felix nu este atât de mult un act de justiţie, cât este un mod personal de a se confrunta cu adevărul divin. El amână să ia decizii şi să opereze schimbări în viaţa personală, iar această şovăială se exprimă printr-o amânare legală.

  Succesul la un pas de tine:

  Se găsesc forme legale pentru aproape tot ceea ce dorim să facem, dar ceea ce este cel mai important este relaţia personală cu adevărul mântuitor. Acesta n-ar trebui blocat printr-o amânare legală.

  Felix - amânare legală - 2019. Se găsesc forme legale pentru aproape tot ceea ce dorim să facem, dar ceea ce este cel mai important este relaţia personală cu adevărul mântuitor. Acesta n-ar trebui blocat printr-o amânare legală.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...