Articolul precedentIzgatottság nélkül
  Articolul următorInima păcatului

  Felix – un dram de bunăvointă

  Şi a poruncit sutaşului să păzească pe Pavel, dar să-l lase puţin mai slobod şi să nu oprească pe nimeni din ai lui să-i slujească sau să vină la ei. Fapte 24:23

  După prima înfăţişare a pârâşilor, Felix a dat dispoziţii care urmau să îndulcească regimul de detenţie a lui Pavel. Guvernatorul dă dovadă de bunăvoinţă şi clemenţă faţă de acest arestat pe motive de conştiinţă. Amabilitatea sa guvernamentală are de-a face cu propriul suflet, deoarece cuvintele lui Pavel nu puteau să nu ajungă la inima lui Felix, care era familiarizat cu subiectele de dispută dintre Pavel şi acuzatorii săi.

  Oferindu-i lui Pavel condiţii mai bune de şedere în custodia romană, Felix se străduia să facă ceva pentru propriul confort sufletesc. El avea nevoie să se justifice în faţa propriei conştiinţe şi să-şi poată prezenta sieşi acţiuni care să-i îmbunătăţească statutul moral înaintea Instanţei divine. Predica lui Pavel despre judecată îl făcea pe Felix să fie extrem de frământat şi neliniştit. El ştia că trebuiau făcute schimbări importante în viaţa sa, iar bunăvoinţa faţă de Pavel era menită să demonstreze cumva exact aceste Fapte cerute de propria conştiinţă.

  In realitate, gestul lui Felix nu i-a adus prea mare uşurare sufletească, dar oricum, era mai bine decât nimic. Un interesant mecanism de protecţie a sinelui în faţa propriei conştiinţe avea să folosească actul de clemenţă faţă de Pavel ca pe un argument de liniştire şi împăcare, în dreptul unor aspecte care nu suferiseră nicio îmbunătăţire, în realitate. O perfidă compensaţie îl făcea pe Felix să se simtă puţin mai bine, în timp ce continua să amâne şi să neglijeze adevăratele Fapte de dreptate şi neprihănire, care l-ar fi pregătit să stea liniştit în aşteptarea judecăţii lui Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Actele de bunătate şi binefacere faţă de cei din jur nu trebuie să fie argumente de liniştire a conştiinţei, ci manifestări ale gratitudinii pentru o conştiinţă împăcată deja cu Dumnezeu.

  Felix - un dram de bunăvointă - 2019. Actele de bunătate şi binefacere faţă de cei din jur nu trebuie să fie argumente de liniştire a conştiinţei, ci manifestări ale gratitudinii pentru o conştiinţă împăcată deja cu Dumnezeu.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.