Articolul precedentVáratlan utakon
  Articolul următorSagrada Familia

  Felix – subiecte incomode

  Dar, pe când vorbea Pavel despre neprihănire, despre înfirânare şi despre judecata viitoare, Felix, îngrozit, a zis: „De astă dată du-te; când voi mai avea prilej, te voi chema.” Fapte 24:25

  Artificiile de calcul ale lui Felix nu au dus prea departe. După câteva zile, Drusila, nevasta lui, care era iudeică şi care dorea să-l asculte pe Pavel, l-a antrenat şi pe dregător în ascultarea din nou a soliei despre judecată. De data aceasta, lucrurile au devenit dramatice. Felix a fost cuprins de o groază adevărată şi l-a întrerupt pe Pavel în toiul expunerii, amânând partea a doua a predicii pentru o altă ocazie, pe care nu şi-ar mai fi dorit-o niciodată.

  Este de-a dreptul uimitoare această mişcare a harului divin, care revine iarăşi şi iarăşi pe lângă inima lui Felix, oferindu-i noi ocazii de a se confrunta cu propria conştiinţă în vederea despovărării de vinovăţie. În realitate, rolurile lui Felix şi ale lui Pavel erau inversate. Pavel, aflat formal în lanţuri, era liber înaintea lui Dumnezeu şi se simţea în largul lui să vorbească despre judecată şi dreptate, în timp ce Felix se simţea grozav de ferecat în cătuşele propriei conştiinţe copleşite de condamnare.

  Cu siguranţă că împăcarea sa cu Dumnezeu nu i-ar fi pus în primejdie demnitatea publică pe care o avea, dar Satana folosea acest pretext pentru a-şi prelungi stăpânirea asupra vieţii lui. Felix se temea de o mulţime de urmări dramatice pentru viaţa şi funcţia sa publică, dar acestea nu erau decât trăiri subiective menite să-i blocheze orice iniţiativă mântuitoare. Potentatul a ales mai degrabă să reziste împotriva propriei conştiinţe, decât să Ii ofere lui Dumnezeu ocazia de a-i elibera viaţa din păcat şi osândă.

  Succesul la un pas de tine:

  Complexul lui Felix funcţionează la fel de bine şi astăzi. Sper că nu te afli printre cei afectaţi de el sau cel puţin n-ar trebui să te afli.

  Felix - subiecte incomode - 2019. Complexul lui Felix funcţionează la fel de bine şi astăzi. Sper că nu te afli printre cei afectaţi de el sau cel puţin n-ar trebui să te afli.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...