Articolul precedentOlyanokhoz, akiket nem várnánk
  Articolul următorPloaie de mulțumiri

  Felix – corupție și amânare

  Totodată, el trăgea nădejde că Pavel are să-i dea bani; de aceea trimitea şi mai des să-l cheme, ca să stea de vorbă cu el. Fapte 24:26

  Se pare că vremea prielnică pentru mântuirea lui Felix trecuse, din moment ce el nu se mai temea să-l invite pe Pavel să stea de vorbă. În acelaşi timp, Felix nădăjduia că fraţii vor face o chetă pentru a-l elibera pe Pavel contra unei atenţii băneşti consistente. Dar Pavel nici nu se gândea la o asemenea soluţie. El aştepta liniştit intervenţia lui Dumnezeu. Cât despre aranjamentele la modă, nu avea de gând să folosească nimic prin care să fie slăbită valoarea mărturiei sale personale.

  Felix îl putea asculta acum pe Pavel, având gândul la banii fraţilor creştini. nu-l mai deranja predica despre judecată, dacă faptul acesta i-ar fi adus un beneficiu material oarecare. Conştiinţa sa trecuse deja pragul critic şi începea să se osifice, pe măsură ce apelurile ei continuau să fie ignorate. Concentrarea atenţiei lui Felix asupra aspectului material al întâlnirilor sale cu Pavel îl scutea pe guvernator de a se mai îngrozi la auzirea soliilor cercetătoare de inimă.

  Din confruntarea cu un subiect incomod, există cel puţin două ieşiri. Una este abordarea directă şi elucidarea cazului, alta este evitarea impactului prin schimbarea centrului de interes sau a subiectului de discuţie. Felix a ales cea de-a doua variantă. El a constatat că după o vreme conştiinţa se obişnuieşte cu subiectele incomode şi nerezolvate şi se poate chiar convieţui alături de lucrurile amânate sine die. Pe de altă parte, Pavel continua să-şi împlinească rolul de mesager al adevărului dumnezeiesc, sperând până în ultima clipă că lucrarea sa va izbândi.

  Succesul la un pas de tine:

  Culoarea şi gustul banilor pot schimba aparent dimensiunile şi semnificaţia lucrurilor spirituale, dar pacea cu Dumnezeu este primită numai prin împăcare cu El.

  Felix - corupție și amânare - 2019. Culoarea şi gustul banilor pot schimba aparent dimensiunile şi semnificaţia lucrurilor spirituale, dar pacea cu Dumnezeu este primită numai prin împăcare cu El.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...