Articolul precedentAhogy Istennek tetszik
  Articolul următorStai lângă Isus!

  Pavel – responsabilitate și înțelepciune

  Dacă am făcut vreo nedreptate sau vreo nelegiuire vrednică de moarte, nu mă dau în lături de la moarte; dar, dacă nu este nimic adevărat din lucrurile de care mă pârăsc ei, nimeni nu are dreptul să mă dea în mâinile lor. Cer să fiu judecat de cezar. Fapte 25:11

  În această situaţie, Pavel străluceşte prin responsabilitate şi prevedere.

  În faţa autorităţii civile, el este dispus şi gata să dea socoteală pentru presupusele sale fapte, dar nu doreşte să fie la discreţia pârâşilor setoşi de sânge. Pavel se simte responsabil şi pentru propria viaţă şi consideră că trebuie să facă tot ce atârnă de el pentru a-şi proteja libertatea, dacă se poate, dacă nu, măcar să se asigure că a făcut torni pentru apărarea sa.

  Cu această ocazie, apostolul face o declaraţie de principiu de o mare valoare. El afirmă că niciun om nu are dreptul să dispună de persoana sa, nici chiar autoritatea romană exercitată de Festus. Prin aceste cuvinte, Pavel sugerează că guvernatorul trebuie să trateze cât se poate de serios cazul lui. El, Pavel, fusese reclamat de iudei pentru lucruri care nu aveau nicio bază doctrinală sau juridică. Singurul argument era mânia lor dezlănţuită şi dorinţa furibundă de a-l elimina cu orice preţ. Cerând să fie judecat de cezar, Pavel ia cea mai bună decizie în situaţia dată. Acest drept civil îi creează suficientă ocrotire imediată, precum şi perspectiva de a i se face dreptate cu adevărat. Pavel nu îşi pune prea mari speranţe în dreptatea oamenilor, dar face tot ce-i stă în putere pentru a avea grijă de sine. Avea deja certitudinea din partea lui Dumnezeu că va ajunge la Roma, aşa că nu avea de ce se teme. Oricum, mai rău decât sub permanenta ameninţare a iudeilor de la Ierusalim nu avea să fie, aşa că nu avea ce pierde.

  Succesul la un pas de tine:

  Eşti dator să-ţi aperi libertatea şi integritatea personală. Trebuie să iei cele mai înţelepte măsuri de protecţie şi apărare.

  Pavel - responsabilitate și înțelepciune - 2019. Eşti dator să-ţi aperi libertatea şi integritatea personală. Trebuie să iei cele mai înţelepte măsuri de protecţie şi apărare.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...