Articolul precedentGyakran visszautasítva
  Articolul următorPe munte

  Agripa și Berenice – fast exagerat

  A doua zi deci, Agripa şi Berenice au venit cu multă fală şi au intrat în locul de ascultare împreună cu căpitanii şi cu oamenii cei mai de frunte ai cetăţii. La porunca lui Festus, Pavel a fost dus acolo. Fapte 25:23

  Scriitorul Faptelor apostolilor sesizează fastul vizitei la Cezareea a lui Agripa şi a soţiei sale, Berenice. Descriind acest eveniment, doctorul Luca subliniază o anumită exagerare. Nu ne putem da seama în ce a constat desfăşurarea de strălucire artificială, dar probabil că serviciul de protocol de la curtea guvernatorului a fost foarte solicitat cu acea ocazie.

  Sufletul omenesc are nevoie legitimă de momente de bucurie şi sărbătoare, iar evenimente ca vizita unui demnitar roman, chiar şi numai guvernator vecin, poate fi momentul potrivit pentru organizarea unor festivităţi publice pe măsură. Dar lucrurile au o normalitate şi un bun-simţ, iar exagerările constituie mai mult decât o abatere întâmplătoare.

  Nu putem şti, de asemenea, dacă iniţiativa surplusului de fast i-a aparţinut lui Festus, sau acestea erau aşteptările vizitatorilor. Oricum, opulenţa era deja marca lumii pe care creştinismul urma să o pătrundă şi să o transforme. Modestia creştină putea fi răspunsul pe măsură în faţa desfăşurărilor exagerate de pompă şi strălucire deşartă.

  Goliciunea sufletească poate fi explicaţia aproape sigură a oricărei manifestări suplimentare de fast. Cu cât inima este mai pustie şi mai săracă, cu atât exteriorul are nevoie de mai multă fală. Discuţia formală care urmează în acest context exorbitant lasă a se înţelege că oficialii care îl ascultau pe Pavel aveau probleme serioase cu propria conştiinţă, pe care cu greu reuşeau să şi-o liniştească.

  Succesul la un pas de tine:

  Decenţa este legitimă, dar fastul este o exagerare care ar trebui să te pună pe gânduri. Inima are nevoie de bucurie autentică, şi nu de înlocuitori ieftini.

  Agripa și Berenice - fast exagerat - 2019. Decenţa este legitimă, dar fastul este o exagerare care ar trebui să te pună pe gânduri. Inima are nevoie de bucurie autentică, şi nu de înlocuitori ieftini.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...