Agripa – recunoaștere și refuz

  Şi Agripa a zis lui Pavel: „Curând mai vrei tu să mă îndupleci să mă fac creştin!” Fapte 26:28

  În interogatoriul oficial suplimentar la care este supus, Pavel identifică o mare ocazie de a-şi mărturisi credinţa. El foloseşte din plin acest moment de aur al încercării prin care trece. Pavel înţelege că, dincolo de nedreptăţile inerente unei lumi guvernate de abuzuri şi corupţie. Dumnezeu ne oferă ocazii de lucrare pentru toate categoriile de oameni. Cine ar fi putut organiza mai bine o lectură biblică pentru cele două personalităţi şi familiile lor, decât această înfăţişare a lui Pavel înaintea scaunului de judecată din Cezareea?

  Agripa este captivat de argumentaţia lui Pavel aproape fără să-şi dea seama. Abia atunci când apostolul îi adresează apelul direct, guvernatorul realizează că lucrurile sunt cât se poate de serioase. Dar reacţia sa de respingere este clară şi deliberată. El nu doreşte să meargă mai departe pe calea descrisă de Pavel.

  Este evident că Duhul lui Dumnezeu lucra asupra minţii lui Agripa în acest moment crucial, dar inima lui nu dorea să meargă pe calea mântuirii, mai departe de simple cunoştinţe de istoria culturii. Pentru mântuirea sufletului, aceste cunoştinţe sunt importante şi necesare, dar acceptarea cu toată inima a adevărului şi hotărârea expresă de a asculta de Dumnezeu înseamnă ceva mai mult decât idei, date şi informaţii.

  Raportul acestei audieri poartă o notă de tristeţe subtilă. Un om nevinovat îşi depune mărturia în favoarea adevărului şi mântuirii ascultătorilor săi, iar aceştia ratează ocazia. Un anumit element de eşec învăluie această scenă biblică.

  Succesul la un pas de tine:

  Nu sunt prea multe ocaziile în care Dumnezeu ţi Se adresează foarte direct şi personal, aşa că fructificarea lor este esenţială.

  Agripa - recunoaștere și refuz - 2019. Nu sunt prea multe ocaziile în care Dumnezeu ţi Se adresează foarte direct şi personal, aşa că fructificarea lor este esenţială.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...