Articolul precedentNem érzelem vagy elragadtatás
  Articolul următorNumeralul nehotărât

  Iuliu – ascultare preferențială

  Sutaşul a ascultat mai mult de cârmaci şi de stăpânul corăbiei decât de vorbele lui Pavel. Fapte 27:11

  Pentru ofiţerul roman, era normal să asculte mai mult de părerile marinarilor şi ale patronului, decât de părerile unui prizonier aflat sub pază. Dar realitatea a dovedit că dincolo de experienţa marinărească a celor de pe corabie şi dincolo de socotelile comerciale ale proprietarului, vremea poate crea surprize neplăcute şi extrem de riscante. Toţi s-ar fi putut scuti de pierderi şi emoţii inutile, dacă ar fi dat ascultare unei păreri care s-a dovedit a fi inspirată şi clarvăzătoare. Era de la sine înţeles că Pavel era un om al credinţei, iar experienţa sa cu Dumnezeu ar fi putut fi de folos practic şi altora, dar sutaşul s-a bazat pe considerente de ordin omenesc, nu spiritual. Omul legii nu putea fi judecat pentru această orientare pragmatică, dar nici nu putea fi scutit de efectele secundare ale acesteia.

  Deciziile pe care le luăm sunt urmate în mod sigur de consecinţe de care nimeni nu ne poate scuti. Greşelile pot fi iertate, dar urmările greşelilor vor avea loc fără a putea fi evitate.

  Atunci când trebuie să alegem între două variante, iar una dintre ele conţine elemente care au de-a face cu credinţa, ar trebui să fim foarte sensibili şi atenţi pentru a nu pierde din vedere implicaţiile care se impun. În mod evident. Dumnezeu este stăpân peste lume şi peste elementele naturii, iar atunci când primim un semn de călăuzire din partea Sa, este numai înţelept şi profitabil să luăm în calcul argumentele supranaturale. Acest lucru nu ne va face mistici neapărat, dar ne va scuti de pierderi inutile. În caz contrar, avem voie să facem experienţe triste, pentru învăţătura altora, în cazul în care nouă nu ne mai pot fi de folos.

  Succesul la un pas de tine:

  Dacă ştii că Dumnezeu spune ceva, nu este de folos să hotărăşti contrar voinţei Sale. Este infinit mai bună ascultarea.

  Iuliu - ascultare preferențială - 2019. Dacă ştii că Dumnezeu spune ceva, nu este de folos să hotărăşti contrar voinţei Sale. Este infinit mai bună ascultarea.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...